Dag van de Vrijmetselarij

Hengelo - Aanstaande zaterdag 7 oktober is de jaarlijkse "Dag van de Vrijmetselarij". Niet veel mensen weten wat achter de gesloten deuren van logegebouwen gebeurt.

Zaterdag 7 oktober is daarover meer te zien en te horen als diezelfde deuren een dag wijd openstaan. Dus kom langs en maak kennis. Het verplicht u tot niets maar kan tot een verrijking van uw leven leiden.

Thema
Het thema is dit jaar "300 jaar Vrijmetselarij". Vrijmetselaren zien zichzelf als een ruwe steen. En iedere vrijmetselaar werkt aan zijn eigen ruwe kantjes.Al werkend hieraan word je je bewuster van jouw eigen aandeel in deze wereld en welke bijdrage je zou kunnen leveren ter verbetering. "Ken u zelf" dus. Gewoon in het klein door kleine veranderingen in je eigen manier van leven en als voorbeeld voor anderen. Niet belerend maar onder het mom, goed voorbeeld doet goed volgen. Het bekende gezegde: "Verbeter de wereld, begin bij jezelf", past dus goed bij de vrijmetselarij. Dat werken aan jezelf en aan een betere wereld noemt men binnen het genootschap "Koninklijke kunst".