Afbeelding
Foto:

Schlager Symphonica
komt naar Twente

TWENTE - Schlager Symphonica is precies wat de naam zegt. Top artiesten zingen schlagers en de muziek wordt gespeeld door een groot symfonisch poporkest. En als dat orkest dan ook nog Guido's Orchestra heet en bij de artiesten ook nog eens de Duitse schlagersensatie Voxxclub zit; dan weet jet het. Twente is op 15 december weer een evenement van topklasse rijker.

'Dit is het nieuwe schlagerfestival, maar dan met live muziek van een groot orkest. Als je houdt van Oktberfest of Andre Rieu; of van meezingfeesten in het algemeen; dit is de ideale mix van dat alles. Je kunt staan of zitten, want dit is muziek voor alle leeftijden. De zitplaatsen zijn beperkt. Dus boek tijdig om teleurstelling te voorkomen.' aldus organisator Unique Oosterhuis namens Schlager Symphonica.

Voxxclub
Na Duitsland gaat nu ook Twente plat voor de nieuwe schlagersound van Voxxclub. Deze schlagerboyband heeft miljoenen fans in Duitsland. En nu is Nederland aan de beurt. Samen met Guido's Orchestra brengen ze een show met o.a. hun grote hit 'Rock Mi'. Voxxclub treedt op in de traditionele lederhosen, zingt meerstemmig en houdt van een goede beat in hun schlagersound. De jongens van Voxxclub zijn wild enthousiast. 'In Duitsland traden we op met grote sterren als Helene Fisher, Semoni Rossi en Florian Silbereisen, maar in Nederland mogen wij onze songs zingen met Guido's Orchestra. Dat is pas echt muziek maken en dit orkest is 'Weltklasse'!' De traditionele schlagersound komt van andere grote Duitse Schlagersterren als de groep Wind. Zij zingen natuurlijk hun songfestivalhit 'Lass die Sonne in dein Herz'; dat tevens het thema van de Schlager Symphonica Tour 2017-2018 is. Leadzanger Andreas Lebbing runt zijn eigen opnamestudio in Bocholt en werkt al samen met de Nederlandse jongens van Music Farm in Enschede.

Guido's Orchestra
Guido's Orchestra is beroemd vanwege de Symphonica in Rosso evenementen. Hij begeleidt met zijn grote symfonische poporkest Nederlandse sterren als Marco Borsato, Anouk en Doe Maar en wereldsterren als Diana Ross, Lionel Ritchie en UB 40. En ook het jonge publiek kent hem nu als de Maestro in de Mc Donalds reclames. Guido Dieteren leerde veel van zijn leermeester Andre Rieu. 'Andre Rieu heeft de klassieke muziek naar de gewone muziekliefhebber gebracht. Ik maak van de populaire popsongs een groot symfonisch arrangement. Muziek is energie; artiest en publiek, en ikzelf ook, worden in hogere sferen gebracht. Het is altijd een feest der herkenning.'

Artiestenparade
Massada, de populair Molukse band uit de jaren '80, zou je niet direct verwachten bij Schlager Symphonica, maar zijn beter en fitter dan ooit. Johnny Manuhutu juicht: 'Wij hebben onze muziek nog nooit zo goed gespeeld als nu met Guido's Orchestra. We komen graag naar Twente, omdat we daar nog veel fans hebben'. Otto Lagerfett en Thorsten von Lippe Biesterfeld zijn cult acts, die zich presenteren als de grootste Schlagersterren. Ze brengen beiden de grote Duitse Schlagerhits van de oude Schlagersterren; van 'Du' tot 'Lestival der Liebe'... van 'Rosamunde'' tot 'Fiesta Mexicana'... van 'So Blau wie die Enzia' tot 'Schöne Maid'. De reïncarnatie van grootste Belgische ster ooit geleefd, 'Eddy Wally', brengt ook nog even zijn show.

Presentatie
De presentatie is in handen van het duo Alex en Annabel Anderson. Alex is bekend van z'nn grote hit ''n Bossie Rooie Rozen' en staat veelvuldig op de Oktoberfesten; Annebel Anderson is een nieuwe Schlagerster in Duitsland; zij zingt naast een eigen repertoire ook liedjes van Helene Fisher en Adrea Berg. Jonge talenten uit Belgie, Duitsland en Nederland krijgen ook een kans op het grootse podium van Schlager Symphonica.

Kaarten
Schlager Symphonica wordt gehouden op vrijdag 15 december in Hanger 11 op Vliegveld Twente. Ticketverkoop: www.schlagersymphonica.nl Tickets All Inclusive: entree+drinks vanaf 45 euro. De verkoop start op 1 oktober.