Lezing vulkanisme

HENGELO - Op dinsdag 3 oktober houdt Rolf Egberink een lezing over 'Vulkanisme van Zuid-Italië, de Eolische eilanden en Sicilië'

Tijdens dit beeldende reisverslag van verschillende vulkanologische reizen kunt u kennis maken met de achtergronden van het vulkanisme in Italië, de bakermat van de vulkanologie! Tientallen foto's zullen de revue passeren, wij voeren u langs het gebied rond Napels met o.a. Campi Flegreï, La Solfatara, de Vesuvius en het eiland Ischia. Dan gaan we met de nachtboot naar Stromboli (ook wel de vuurtoren van de Middellandse Zee) vervolgens Lipari, Vulcano en niet te vergeten de Etna op Sicilië!

Informatie
Naast de vele foto's van (actief) vulkanisme besteed Rolf Egberink ook aandacht aan het verwoestende effect van vulkanisme, vooral bekend van Ercolano (Herculaneum) en Pompeï. Er zijn ook geologische kaarten en zelf meegebrachte vulkanische gesteenten te bekijken. Laat u verrassen door een andere kijk op het voor velen zo bekende zuiden van Italië. De aanvang is om 20:00 uur. De toegang bedraagt 5,00 euro en voor donateurs 2,50 euro. De locatie is het Archeologiepand aan de Marktstraat 19.

Geldkunst en kunstgeld


HENGELO - Reinold Widemann komt op dinsdagavond 3 oktober 2017, 20 uur bij het NIVON. een presentatie verzorgen over kunstenaars die zich lieten inspireren door het fenomeen Geld Enkele voorbeelden hiervan, zoals de Money Lisa.

De power point lezing gaat over "Geldkunst en Kunstgeld". Eerder werd die lezing door de aanwezigen enthousiast ontvangen. De lezing gaat met name over een korte beschrijving van de presentatie, Korte biografie van hem, ter illustratie een paar voorbeelden van geldkunst en Afbeeldingen van de cover van zijn boek "Geld zit in je hoofd - Over Symbolen van Waarde" (2015) en de Engelse vertaling daarvan "Money is a mind thing - On Symbols of Value" (2016). Het laatste hoofdstuk van dit boek vormt het startpunt voor de lezing.

Informatie
De lezing is bij het NIVONcentrum aan de Lodewijkstraat 1 (hoek Berfloplein), Hengelo. Ieder is hartelijk welkom. Entree E 6, NIVON-leden E 5, inclusief twee maal koffie of thee.
www.hengelo.nivon.nl