Afbeelding
Foto:

Verschrikkelijk Normaal in Stadstheater

OLDENZAAL - Op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober speelt de Oldenzaalse toneelvereniging KnK "Verschrikkelijk Normaal" in Stadstheater De Bond in Oldenzaal.

Deze voorstelling gaat over de 4 bewoners van "Huize Van Speykstraat": Bram, Isar, Femmie en Lisette. Zij zijn ex-psychiatrische patiënten en worden begeleid door sociotherapeute Toos. Femmie is nogal onzeker. Tenminste, dat denkt ze, dus dan zal het ook wel zo zijn … toch? Op zoek naar een man, die moet er zijn, ergens … toch? Slikt nog wel wat medicijnen die je beter niet kan combineren met alcohol … toch?Lisette is een kunstenares met feministische trekjes. Vroeger had ze een 'eetstoornis' dus geen wonder dat de koelkast een belangrijke rol in haar leven speelt. Bram is autistisch en een beetje geremd in de omgang met andere mensen. Maar het gaat steeds beter. Door een scheikundeknobbel en wat inspiratie via Netflix heeft Bram heeft plan om het allemaal nóg beter te maken.

Isar
Tenslotte hebben we ook Isar. Isar had meerdere persoonlijkheden. Van alle "binnenmensen" mist hij Karel nog het meest. Hij is de laatste tijd niet zo somber meer en vindt het leven eigenlijk wel goed zo; een gewoon leven in een nette buurt, in een net huis met nette buren en met mensen die hij begrijpt. Vandaag wachten zij allen gespannen hun beoordeling af of ze weer terug kunnen naar de normale maatschappij. Voor de één heeft het leven alleen zin als ze 'normaal' wordt verklaard, de ander vreest juist het leven buiten. Een kookgrage buurvrouw, een ex-buurman met zijn Poolse importbruid, een kinderboekenschrijver (mét borsthaar) en een overenthousiast burgercomité passeren ook de revue. Bereid je voor op een avond vol hilariteit en herkenning. Na het zien van dit stuk vraag je je af: "Wat is nou normaal en wie is er nu gek?!" Kortom, een doldwaze, gezellige voorstelling.