Afbeelding
Foto: nb

Kledingbank opent op nieuwe locatie

OLDENZAAL - We kunnen allemaal wel eens een helpende hand gebruiken. Ook in Oldenzaal zijn veel instanties actief die zich inzetten voor de medemens. Zo is er ook een kledingbank. Deze zit binnenkort op een nieuwe locatie.

Dankzij inzet van de gemeente en woningcorporatie WBO Wonen kwam een nieuwe locatie beschikbaar waar de Kledingbank, Voedselbank, Stichting Leergeld en de Verjaardagsbox gebruik van kunnen maken. Allemaal organisaties die zich inzetten voor Oldenzalers die het financieel niet zo breed hebben. Zij zijn verenigd in de Vereninging Armoede Preventie Oldenzaal. Het gebouw aan de Nijverheidsstraat 97 krijgt momenteel een kleine verbouwing. Er wordt druk gewerkt: er is een eindeloze hoeveelheid aan timmer- en schilderwerk nodig.

Winkelklaar
Veel vrijwilligers van de Kledingbank hebben de handen uit de mouwen gestoken om de nieuwe ruimte "winkelklaar" te maken. Door hulp van onze vrijwilligers hebben we aan de Nijverheidsstraat een mooie ruimte kunnen inrichten waar de cliƫnten van de Kledingbank weer gratis goede kleding kunnen krijgen. De Kledingbank verstrekt gratis kleding en schoenen aan mensen die om welke reden dan ook moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. De opening staat gepland voor 4 oktober.

Uitgifte kleding:
Elke woensdagmiddag is de Kledingbank geopend van 15.00 uur tot 17.00 uur. Op dit tijdstip kunnen cliƫnten bij ons terecht voor de kledinguitgifte. Er is kleding voor zowel mannen als vrouwen. Ook kinderen kunnen hier terecht voor leuke/goede kinderkleding. Verder zijn er schoenen en accessoires zoals riemen en sjaals.

Inbreng kleding
De Kledingbank Oost Twente is voortdurend op zoek naar goede bruikbare kleding. Ze accepteren alleen kleding die goed is en schoon. Deze kleding kan elke woensdagmiddag tussen 14.00 uur en 15.00 uur gebracht worden. Hier staan de vrijwilligers klaar om de kleding in ontvangst te nemen en te sorteren. De Kledingbank kent geen inkomsten, we zijn geheel afhankelijk van giften van particulieren. Meer informatie over de kledingbank is te vinden op de site: www.kledingbankoosttwente.nl