Jazzclub Hengelo

HENGELO - Jazzclub Hengelo organiseert iedere eerste zondag van de maand jazzoptredens in theatercafé Brasserie So Nice van Schouwburg Hengelo (Ov).

Jazzclub Hengelo, is alweer bijna twintig jaar geleden opgericht en nog steeds enthousiast bezig om de jazzmuziek in Hengelo te stimuleren en een podium te bieden aan veelbelovende amateur- en (semi-)professionele jazzmusici. Daartoe organiseert Jazzclub Hengelo iedere eerste zondag van de maand jazzoptredens in Schouwburg Hengelo (Ov) waar gebruik gemaakt wordt van het theaterrestaurant Brasserie So Nice. Een theatercafé dat niet alleen geschikt is voor optredens van uiteenlopende jazzformaties, maar ook een gezellige plek waar u onder het genot van een drankje en een hapje naar goede jazzmuziek kunt luisteren. U betaalt per concert zondags € 8,-p.p. aan de kassa. Alle concerten beginnen om 16.00 uur.

Dokter, Jazz & Co
Op zondag 1 oktober: Dokter, Jazz & Co Als 1976 beschouwd wordt als ontstaan van deze oude stijl jazzband dan timmert Dokter, Jazz & Co nu al bijna 40 jaar aan de weg. Met veel succes want de band is veel gevraagd en heeft gespeeld op diverse podia in binnen en buitenland. Ook met optredens op tv en in musicals hebben Dokter & Co ervaring. Een door de wol geverfd gezelschap musici dus waarvan de meeste leden ook nog actief bij diverse andere orkesten zijn betrokken. Speelde men in aanvang sterk gearrangeerde jazzmuziek, nu bevat het repertoire veel vrije stukken, alles onder het motto: "Als het maar lekker klinkt, swingt en fijn te spelen is".

Het Groot
Het Groot Niet Te Vermijden - The Inevitables (show) is op woensdag 4 oktober omg 20:00 uur in de Rabozaal en de prijs bedraagt € 25,00. Het Groot Niet te Vermijden maakt al jaren muziek om naar te kijken en theater om op te dansen. In een verse samenstelling maar volgens aloud en beproefd recept brengt Het Groot hun nieuwe humoristische muziekvoorstelling 'The Inevitables'. Ditmaal nemen zij u op bliksembezoek mee langs alle muzikale uithoeken van de wereld. Elk genre waar zij zich aan wagen wordt gebracht met een indrukwekkend muzikaal vakmanschap om vervolgens net zo makkelijk weer kapot gemaakt te worden met één van hun hilarische en onnavolgbare persiflages. Dat de mannen van Het Groot de muziek door de aderen stroomt is na deze voorstelling wel duidelijk. Dat er aan de heren een steekje los is ook!