Django in Filmhuis Oldenzaal

OLDENZAAL - Op dinsdag 26 september vertoont het Filmhuis Oldenzaal de historische muziekfilm Django.

1943, Parijs is bezet door Nazi-Duitsland. De briljante, zorgeloze jazzgitarist Django Reinhardt is op het hoogtepunt van zijn roem en speelt in de grootste zalen van de stad. Ondertussen lijden zijn zigeuner-broeders door heel Europa onder de toenemende vervolging. Wanneer hij door de Nazi's gedwongen wordt om op tournee naar Duitsland te gaan, ziet hij geen andere uitweg dan te vluchten. De muziek, ingespeeld door het Nederlandse Rosenberg Trio, is fenomenaal. Het illustreert overtuigend het nut en de noodzaak van onbegrensde, gepassioneerde kunst in tijden van onderdrukking. De film is te zien op dinsdag 26 september om 20.00 uur in Stadstheater De Bond aan de Molenstraat 25 in Oldenzaal. Kaarten kosten 9 euro. Kijk ook op: www.filmhuisoldenzaal.nl

Lezing Markante Hengeloërs

HENGELO - Op 28 september begint een nieuwe lezingencyclus van Museum Hengelo. Hier staan markante Hengeloërs centraal.

De lezingen worden gehouden op 28 september, 19 oktober, 16 november en 14 december. Telkens om 14.00 uur. De sprekers zullen vertellen over hun bijzondere leven en interesses, beroep of betrokkenheid bij de maatschappij. De cyclus bestaat dit najaar uit vier lezingen. Donderdag 28 september: Rinus Roelofs, wiskundig kunstenaar. Donderdag 19 oktober: Henk Methorst, restauratie architect. Donderdag 16 november: Netty van de Nieuwboer, oud wethouder en burgemeester. Donderdag 14 december: Clemens Dijkers, oud directeur ziekenhuis ZGT. Toegang kost 5 euro, 2,50 euro voor donateurs.

Hoe mooi is Hengelo?

HENGELO - Zondagmiddag 24 september wordt in het Hengelose HeArtGallery het boek en de gelijknamige tentoonstelling 'Hoe mooi is Hengelo wel niet' gepresenteerd.

Boek en tentoonstelling zijn een initiatief van de Hengelose schrijver/journalist Gijs Eijsink. In het boek reageren 61 min of meer bekende (oud-)Hengeloërs op de vraag hoe mooi de stad wel niet is. Burgemeester Schelberg ontvangt het eerste exemplaar. De foto's uit het boek worden op groter formaat tentoongesteld in HeArtGallery tot 8 oktober.