Afbeelding
Foto:

Succesvolle glasexpositie in het Zoutmuseum verlengd

DELDEN - De expositie van kleurrijke glasobjecten in het Zoutmuseum Delden wordt vanwege de grote belangstelling verlengd tot zondag 29 oktober.

De glaskunst van de kunstenaressen Anneke Dijkhuis (Haaksbergen) en Anne Marie Stuij (Hengelo) staat al sinds april tentoongesteld en is gemaakt door verschillende stukken glas onder hoge temperatuur te versmelten (fusing) of met de 'koude' techniek glas in lood. Glas fusing is een glasbewerking die kunstenaars en hobbyisten mogelijkheden biedt tot het maken van de meest prachtige glasobjecten.

Ontwerp
Bij deze techniek worden verschillende lagen glas in een speciale glasoven op hoge temperatuur versmolten in vooraf ontworpen patronen in uitgekiende kleurcombinaties. Naast landschap- en portretschilderen houdt Anneke Dijkhuis uit Haaksbergen zich bezig met het ontwerpen van glasobjecten, met name kandelaars. Ze is haar glaskunst gaan koppelen aan haar reiservaringen. Eigen ontwerpen en gebruik van kleur zijn kenmerken van het glas in lood van Anne Marie Stuij uit Hengelo. Ook bij het fusen geeft het uiten van creativiteit in zowel ontwerp als kleurgebruik haar veel voldoening.

Kijken en kopen
U kunt de prachtige glasobjecten niet alleen in het museum bekijken, u kunt ze ook kopen en direct meenemen. Met een geldig entreebewijs voor het Zoutmuseum is de expositie gratis te bezoeken. Zie voor openingstijden en toegangsprijzen www.zoutmuseum.nl. Twente heeft een grote binding met glaskunst, die hier duidelijk voelbaar is in de grote passie van de kunstenaars en de mooi diversiteit van de werken die hier te zien zijn.