Buitenschoolse opvang bij De Höfte

OLDENZAAL - De nieuwe buitenschoolse opvang Natuurfontein Stadspark wordt volgende week vrijdag feestelijk geopend.

De opvang is gevestigd op het Natuur en Milieu Educatief Centrum De Höfte. Een jaar geleden kwamen beide organisaties met elkaar in gesprek. De kinderboerderij heeft nu een opvanglocatie boven de stallen, wat een leuke bron van inkomsten is én ook leuk voor kinderen om kennis te maken met de natuur. Esther Putter, eigenaresse van Natuurfontein Stadspark, droomde over een plek met veel groen, waar ze met haar gezin kon wonen en waar ze kinderen de ruimte geeft om jeugdherinneringen te creëren. Dit alles in en met de natuur.

Natuurlijk spelen
Bij BSO Natuurfontein Stadspark krijgen kinderen de mogelijkheid om weer echt buiten te zijn en te spelen in en met de natuur. Het effect van buiten zijn en in de natuur zorgt voor gelukkigere mensen en dus ook kinderen. Kinderen krijgen veel prikkels te verwerken op een dag en buiten zijn (in de natuur) geeft kinderen nieuwe energie. Voor kinderen maken weeromstandigheden een minder groot verschil dan voor ons als volwassenen en kan in de regen spelen een uitdaging zijn. Een ander voorbeeld is spelen wanneer het waait, er gebeurt van alles om je heen. De bomen gaan heen en weer op straat vliegt een plastic zak door de lucht, wat gebeurt er met die plastic zak of waar gaat hij heen. Allemaal spannend voor de kinderen.

Educatief
De Höfte ziet de toevoeging van de buitenschoolse opvang ook als een leuke manier om kinderen op een positieve manier kennis te laten maken met natuur in de brede zin. Want onbekend maakt onbemind. Kinderen die meer weten over natuur zullen hier dan hopelijk ook beter mee om gaan.