Kerken vieren Vredesweek

HENGELO - Van zaterdag 16 tot en met zondag 24 september vieren de Hengelosekerken weer de jaarlijkse Vredesweek.

De kerken vragen zo gezamenlijk aandacht voor de helaas nog vele conflicten die er spelen in de wereld. Niet alleen ver weg, maar ook dichtbij. Zo zien de kerken groeiende polarisatie, veel geschreeuw en weinig luisteren. Ook internationaal nemen spanningen en tegenstellingen toe. In oorlogsgebieden is veel verbeeldingskracht nodig om te blijven geloven in vrede, in ons eigen land om elkaar te blijven vinden.

Debatavond
In het kader van de Vredesweek organiseert de Raad van Kerken Hengelo op woensdagavond 20 september een debatavond met Herman Koetsveld en Enis Odaci. Dit wordt gehouden in het gebouw van het Apostolisch Genootschap, Dennenbosweg 94. Aanvang is om 19.30 uur en iedereen is van harte welkom.

Verkeersonderzoek Hengelo

HENGELO - De gemeente Hengelo verricht deze week een verkeersonderzoek.

Afgelopen zaterdag werden camera's geplaatst bij de kruising van de PC Hooftlaan en de Laan van Driene. Hier gebeuren 'af en toe' verkeersongelukken volgens de gemeente, waarvan de oorzaak vaak moeilijk te achterhalen is. Om een beter beeld te krijgen van deze verkeerssituatie bij de fietsoversteek worden deze week camera's ingezet. De gemeente hoopt dat dit enkele praktische verbeterpunten aan het licht zal brengen. De oversteek wordt door veel mensen als onoverzichtelijk ervaren, omdat er verkeer van drie kanten tegelijk komt en ook fietsers elkaar kruisen op de oversteek.

Repair Café in Hengelo

HENGELO - Gooi je kapotte spullen niet weg, maar repareer ze in het Repair Café. Op zaterdag 16 september van 10.00 tot 13.00 uur is er het Repair Café in OYFO /Techniekmuseum HEIM.

Het Repair Café is een gratis toegankelijke bijeenkomst die draait om het (samen) repareren. Van het herstellen van tuingereedschap, het weer aan de praat krijgen van elektronica tot het repareren van meubels en koffieapparaten. Deze maand, nu het weer vroeg donker begint te worden, is er speciale aandacht voor het herstellen van fietsverlichting. Kijk ook op: www.repaircafehengelo.nl