Afbeelding
Foto:

Hengelo praat mee over plekken voor afvalcontainers

HENGELO - De gemeente Hengelo wil de inwoners actief mee laten praten over het nieuwe beleid voor afvalinzameling. Het college van B&W heeft drie ontwerpplannen opgezet voor de toekomstige inzameling.

De plannen liggen vanaf nu tot en met 17 oktober ter inzage en inwoners kunnen zienswijzen indienen. De plannen geven onder meer aan waar de gemeente nieuwe ondergrondse containers wil gaan plaatsen en waar de bestaande containers blijven of verdwijnen. De gemeente probeert zo het aanbod van afvalcontainers goed af te stemmen op de vraag. Maar zoals u al aan voelt komen, niet iedereen zal het altijd eens zijn wanneer een container voor hun deur komt - of juist gaat verdwijnen.

Inspraaktraject
De gemeente heeft de nieuwe locaties mede gekozen na een heel inspraaktraject. Bij diverse bijeenkomsten konden Hengeloƫrs al hun mening geven op de voorgenomen plannen. Dit leverde al enkele wijzigingen op. Zo voegde gemeente na het eerste ontwerp nog nieuwe locaties toe aan de hand van inspraak. Het netto resultaat is dat er straks wat meer containers komen dan aanvankelijk gedacht, maar het moet zo wel voldoen aan de wensen van de meeste Hengeloƫrs.

Bekijk het plan
Iedereen kan het ontwerp-Plaatsingsplan verzamelcontainers van 6 september tot en met 17 oktober 2017 inzien. Ook kunt u het ontwerp gedurende deze periode inzien bij het Publieksplein in het stadskantoor aan de Hazenweg 121. Tijdens de inzagetermijn kan eenieder zienswijzen mondeling of schriftelijk indienen bij het college van B&W.