Afbeelding
Foto:

Bijzondere vluchten tijdens Keep Them Rolling jubileum

OLDENZAAL - Komend weekend staat er iets bijzonders te gebeuren op de luchthaven Twente. Komend weekend viert Keep Them Rolling het jubileumweekend in Twente. Deze vereniging bestaat 45 jaar, een gegeven wat zij zeker moeten vieren.

Keep Them Rolling bestaat uit een grote groep liefhebbers die historische militaire voertuigen in bedrijf houden. Zij zijn onder meer op pad rondom de vele activiteiten voor 4 en 5 mei, veteranendagen en andere militair-gerelateerde activiteiten. Nu zijn zij zelf even het middelpunt van de belangstelling.

Airfield
Komend weekend wordt het luchthaventerrein even omgetoverd tot een echt 'airfield' uit de Tweede Wereldoorlog. Een interessant gegeven, aangezien ook de echte luchthaven zijn oorsprong heeft als een Duitse vliegbasis tijdens de Tweede Wereldoorlog. Van 7 tot en met 11 september wordt in St Isidorishoeve (gemeente Haaksbergen) een bivak gehouden met op vrijdag en zaterdag de historische vliegtuigen op Twente Airport. Nog nooit eerder waren er zoveel historische vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog op één evenement in Nederland. Naar verwachting zal dit dan ook veel kijkers trekken.

Rondvluchten
Aanhakend bij dit programma zal ook de Dutch Dakota Association rondvluchten organiseren op zaterdag en zondag. De inmiddels volgeboekte vluchten gaan dan over een groot deel van de grensstreek. Er wordt gevlogen met een historische Douglas DC-3, een type dat in de oorlog onder meer parachutisten dropte. Bij deze activiteit mag u gewoon blijven zitten tot het einde van de vlucht.