Afbeelding
Foto:

Stepteam Twente presteert goed in Deventer

HENGELO - Zaterdag 2 september vond een puntenkoers plaats op de wielerbaan Kienhuislanden te Deventer.
De wedstrijd was opgebouwd uit 3 races van verschillende afstanden. De jeugd hoefde minder kilometers te rijden dan de volwassenen.

De cadetten reden 7,8 km, 3,9 km en 11, 7km. De volwassenen reden 10,4 kilometer, 5,2 kilometer en 15,6 kilometer. Bij elke wedstrijd waren er punten te verdienen. Als de drie wedstrijden waren verreden, werden de punten die zijn verdient tijdens de races bij elkaar opgeteld. Degene die aan het einde de meeste punten had won de puntencourse.

Dames
Bij de dames cadetten reed Nynke Engels een goede race. Na de drie wedstrijden wist zij de eerste plaats mee naar huis te nemen. Jasper Flink reed als heren junior de volle afstand. Hij wist mee te komen met een subgroep van het peloton en werd hierdoor 2de. Zijn vader Herm Flink reed ook een goede race samen met Arjan Engels. Zij vielen helaas buiten het senioren podium, maar werden in de categorie heren masters respectievelijk 1ste en 2de. Geja Olthof reed in een sterk veld met 3 andere dames veteranen. Omdat Geja beschikt over goede sprint capaciteiten wist ze bij de veteranen de eerste plaats te bemachtigen. Heren master Roel Haveman beschikt over een zeer goed duurvermogen. Hierdoor kon hij lang het tempo hoog houden. Hij moest alleen 2 andere veteranen heren voor hem dulden en behaalde een mooie derde plaats. Na de puntencourse werd er nog een afvalrace verreden. Dit telde niet mee voor de nationale puntentelling en was een nieuw soort race wat nog niet eerder was verreden. Bij de afvalrace startte iedereen tegelijkertijd. Na elke ronde viel de laatste af. Dit ging zo door tot er nog maar 1 overbleef. Diegene won dan de race.
Patrick Olthof wist zich erg lang staande te houden in het grootte veld. In een spannende sprint wist hij zich de derde plaats op te eisen. De andere leden van Stepteam Twente vielen helaas bij deze race buiten het podium.