Afbeelding
Foto:

Familiebedrijf Bart Wiegerinck
vernieuwt showroom in Hengelo

HENGELO - Autobedrijf Bart Wiegerinck heropent komende week de vernieuwde showroom aan de Diamantstraat 38 in Hengelo. Dit is een vestiging volgens geheel nieuw concept, waarbij niet de verkoop centraal staat, maar juist de mobiliteitsbehoefte van de klant.

Autobedrijf Bart Wiegerinck kent een bijzondere geschiedenis. Opgericht in Goor door Bart Wiegerinck in 1887 als koperslagerij, installateur, fietsenfabriek en galanteriewinkel. Heden ten dage actief als mobiliteitsbedrijf. Vanaf 1919 als importeur van Chevrolet, tegenwoordig zijn ze dealer van Suzuki, Chevrolet, Microcar en Ligier. In 2005 volgde de nu heropende vestiging in Hengelo en in 2013 werd de Oldenzaalse vestiging geopend. De oudste vestiging in Goor is recent weer gemoderniseerd en samen met de Oldenzaalse vestiging ook Profile Car & Tyreservice. In Oldenzaal ontmoeten we Bart Wiegerinck; de vierde generatie aan het stuur van dit familiebedrijf. Leuk detail: naast zijn overgrootvader kregen ook zijn opa en vader de roepnaam Bart mee.

Eigen stempel
De vierde generatie Bart drukt een eigen stempel op het bedrijf. Er zijn bij de vestigingen in Goor en Oldenzaal belangrijke lessen en inzichten opgedaan die nu in de heropende Hengelose vestiging in de praktijk gebracht worden. "Er was een tijd dat mensen de deur platliepen voor nieuwe modellen. Nu is dat heel anders, de eerste oriƫntatie is nu op internet. Verder verschuiven onze klanten deels van betalen voor bezit naar betalen voor gebruik." Hiervoor werd al in 2012 de eigen universele leasemaatschappij opgericht voor zowel de particuliere als de zakelijke markt.

Nieuw concept
De vestiging aan de Diamantstraat heeft een geheel nieuw concept. Zo is de traditionele balie vervangen door een klanten-ontvangstcentrum midden in de showroom, waar de 'mobiliteitsadviseurs' aanspreekpunt zijn. Ook de nieuwe gezellige koffiehoek zorgt voor een informele en gemoedelijke sfeer.

Private lease
Werken vanuit de behoefte van de klant en zoveel mogelijk zorgen wegnemen. Dat is kort samengevat de insteek. De groeiende populariteit van private lease is hier een duidelijk voorbeeld van. Mensen willen graag een auto met zo min mogelijk rompslomp en tegen vaste kosten. Bij Wiegerinck regelen ze alles: onderhoud, verzekeringen, reparaties, pechhulp, wegenbelasting en meer. Dit tegen een vast maandbedrag. "De kosten vallen vaak erg mee, die zijn lager dan mensen denken. Juist door schaalvergroting is het goed mogelijk om kosten laag te houden." Het klantcontact blijft het belangrijkste voor het bedrijf. Want hoewel internetverkoop in opkomst is, blijft een auto is toch een object dat mensen echt willen voelen en ruiken. En in de gesprekken van mens tot mens met een kopje koffie kun je de klant vaak beter adviseren dan via internet.

Kom langs
De Hengelose vestiging aan de Diamantstraat 38 wordt op woensdag 13 september feestelijk heropend. Dit ook als viering van het 130-jarig bestaan. Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom voor de heropening en de start van de autoshow tot en met zaterdag 16 september. Op zaterdag 16 september wordt van 09.00 tot 17.00 uur een Open Huis gehouden in het kader van de BIT Open Bedrijvendag op het industrieterrein Twentekanaal. Bij Wiegerinck kunt u dan gratis een sterretje in de voorruit laten repareren en voor de kinderen is er een springkussen, Popcorn en Suikerspin. Kijk ook op: www.bartwiegerinck.nl