Expositie Het Beddenpaleis in station Hengelo

HENGELO - Op 10 september wordt een nieuwe tentoonstelling geopend in stARTion in Hengelo.

Dit is de expositieruimte op de eerste etage van het Hengelose stationsgebouw aan het Stationsplein. Deze ruimte wordt gebruikt voor steeds wisselende, boeiende exposities met specifieke thema's. Van 10 september tot en met 22 oktober bent u welkom bij de expositie Het Beddenpaleis. Geopend op donderdag tot en met zondag, telkens van 13.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis. De expositie omvat werken van onder meer Crista Book, Peter Hoogers, Frans Zekhuis en Vera Ziegler. Alles draait hierbij om bedden en beddengoed, wat zeer creatieve interpretaties opleverde. In totaal werden 23 werken geselecteerd van Hengelose en Duitse kunstenaars, gekozen uit 50 inzendingen.

Focus op
markestenen
tijdens Monumentendag

HENGELO - Hengelo grijpt Open Monumentendag 9 september aan om aandacht te geven aan zijn boerenhistorie.

Op de hoek van IJsselstraat en Haaksbergerstraat onthult wethouder Marcel Elferink een bord met daarop informatie over markestenen en grenspalen. In de gemeente zijn op vele plaatsen nog de oude grenzen van het gemeenschappelijke boerenland zichtbaar. De onthulling vindt plaats zaterdag 9 september om 10.00 uur. Open Monumentendag staat dit jaar in het teken van boeren, burgers en buitenlui. De activiteiten in Hengelo concentreren zich bij de watermolen in Oele en in de recent opgeknapte Pastoriestraat. Op negen plaatsen in de gemeente vinden activiteiten plaats die in het teken staan van de Open Monumentendag. Zo kunnen geïnteresseerden terecht bij het sluizencomplex aan de Twekkelerweg, het kabouterhuisje aan het Hyacintenpad en de museumwoning Mispelstraat 6.

CuSo-lezing over marken

OLDENZAAL - De CuSo Oldenzaal organiseert op dinsdag 12 september een lezing door Henk Woolderink over de marken in Twente.

De lezing is vanaf 14.00 uur in Hotel het Landhuis, Bentheimerstraat 118. Deelname kost 4 euro.