Afbeelding
Foto:

Hengeloërs weer
op de fiets met Start2Bike

HENGELO - De wielersport zit de afgelopen jaren fors in de lift in Twente. Jeugdafdelingen groeien door en ook veel volwassenen (her)ontdekken de mountainbike als laagdrempelige manier om weer wat beweging in hun leven te krijgen. Maar als je nog nooit eerder op een mountainbike hebt gezeten of het verleerd bent (ja, het is mogelijk), kan de RTC Hengelo je weer op weg helpen.

De Rijwiel Tour Club Hengelo biedt namelijk vanaf zaterdag 7 oktober het trainingsprogramma Start2Bike aan. Onder begeleiding van ervaren instructeurs leren de deelnemers in vier weken tijd de beginselen van het mountainbiken. Onder meer de basistechnieken voor het veilig rijden, maar ook natuurlijk het opbouwen van uithoudingsvermogen. Inmiddels komen de inschrijvingen gestaag binnen.

Vol enthousiasme
Hoewel menig herstartend mountainbiker veel enthousiasme heeft om weer te beginnen, ebt dit na een tijdje toch weer weg. Bij Start2Bike ligt de nadruk dan ook op de gezelligheid. Als je eenmaal wat fietsmaatjes leert kennen, blijf je waarschijnlijk langer door fietsen. Ook kunnen de instructeurs concrete tips geven over de leukste routes rondom Hengelo. De Regio Twente en mountainbikeverenigingen in de regio hebben namelijk de afgelopen jaren meer geïnvesteerd om routes op te zetten. Ook het toeristische aspect van mountainbiken groeide namelijk door.

Succes
Start2Bike blijkt aan te slaan bij de deelnemers. "Het vertrouwen in de fiets groeide met de week en in combinatie met de leuke sociale contacten tijdens deze lessen kwam ik erachter dat dit meer is dan fietsen alleen. Want wat kun je een hoop meer plezier beleven als je weet hoe het moet en als je het doet in een groep. Dus ik zeg een echte aanrader, wat zeg ik een echte must voor iedere beginnende fietser.", aldus Barbera deelneemster in het voorjaar van dit jaar. Om aan Start2Bike deel te nemen, hoef je geen ervaring te hebben of over een topconditie te beschikken. Zelfs als je geen mountainbike bezit, kun je meedoen: Gedurende de training kun je een fiets lenen. Je kunt je inschrijven via www.start2bike.nl.