Filmhuis Oldenzaal toont nieuwe film voor het eerst buiten

OLDENZAAL - Op zaterdag 9 september vertoont het Filmhuis Oldenzaal voor het eerst een buitenfilm op locatie, de muzikale documentaire Big Easy Express in de tuin van de stadsbrouwerij De Bombazijn. Hopelijk werkt het weer een beetje mee, gezien de bijzondere aard van deze voorstelling onder de sterrenhemel.

"We zijn gelijkgestemde zielen! Deze treinreis is fantastisch!", zo schreeuwen de enthousiaste muzikanten in de film 'Big Easy Express'. Wat regisseur Emmett Malloy heeft vastgelegd, zijn drie bands op de toppen van hun kunnen, die circa twee weken met een antieke trein door het Amerikaanse landschap bulderen. En wat voor bands: de redelijk traditionele country-act Old Crow Medicine Show, het eigenzinnige hippiecollectief Edward Sharpe and the Magnetic Zeros en de bekendste van allen: succesfolkies Mumford and Sons, die in februari 2013 werden bekroond met de hoofdprijs: de Grammy voor Beste muziekfilm van het jaar.

Kom ook
De film is te zien op zaterdag 9 september. Aanvang is om 21.00 uur in de tuin van de Bombazijn, bereikbaar via de tuin van het Palthehuis. De toegang is gratis.

Veel te zien
Er is ook de komende week nog veel te zien in het filmhuis. De Oldenzaalse filmfans weten ieder jaar weer enkele topfilms te krijgen. Op dinsdag 5 en woensdag 6 september vertoont het Filmhuis Oldenzaal de voor 8 Oscars genomineerde speelfilm Moonlight. Dit is een Amerikaans drama dat zich afspeelt in een ruige buurt van Miami. De film volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld. Moonlight is een universele boodschap aan iedereen die net als Chiron worstelt met zijn eigen identiteit. Niet LaLaLand, maar Moonlight kreeg de Oscar voor beste film, en volkomen terecht zoals je deze avond kunt beoordelen.

Informatie
Moonlight is te zien op dinsdag 5 en woensdag 6 september. Aanvang 20.00 uur. Kaarten kosten 9 euro. De film is te zien in het Stadstheater De Bond aan de Molenstraat. Kijk ook op: www.filmhuisoldenzaal.nl