Diefstal accu's uit zendmasten

HENGELO - De politie Hengelo waarschuwt om uit te kijken naar een opmerkelijke vorm van diefstal. De afgelopen weken zijn namelijk meerdere accu's gestolen uit zendmasten voor mobiele telefonie.

Het gaat om meerdere diefstallen in Oost-Nederland. De accu's zijn een onderdeel van een zendmast dat ervoor zorgt dat de masten ook bij stroomstoringen door blijven werken. Ze zijn dus ook van een groot belang voor de veiligheid bij calamiteiten, waardoor de politie de diefstallen zeer serieus neemt.

Professioneel
Vermodelijk gaan de daders professioneel te werk. De politie sluit niet uit dat er bij de diefstallen gebruik gemaakt is van een bedrijfsbus en werkkleding. De politie roept dan ook om bij verdachte situaties een foto te maken van het kenteken en te bellen met 0900-8844.

Gemeente let op naleving drankregels

OLDENZAAL - De gemeente Oldenzaal let deze week extra streng op de naleving van de drank- en horecawetgeving. Tijdens Boeskool is Lös zullen handhavers controles uitvoeren.

Tijdens een groter feest zoals de Boeskool dreigt het risico dat jongeren wellicht makkelijker aan drank kunnen komen in het feestgedruis. De regelgeving is echter dat iedereen onder de 18 geen alcohol mag drinken. Jongeren die op straat betrapt worden met alcohol riskeren fikse boetes, evenals de verstrekkers van deze alcohol. De gemeente hoopt ook dat ouders actief in gesprek gaan met hun kinderen over de gevaren van alcohol.

Twente Ballooning op het Hulsbeek

OLDENZAAL - Twente Ballooning wordt momenteel weer gehouden. Van woensdag tot en met zaterdag staat de ballonvaart weer centraal op het Hulsbeek.

Woensdag ging het evenement van start onder grote belangstelling en met uitstekend weer. Deze vrijdag is het hoogtepunt van Ballooning, met de traditionele Night Glow. Hierbij maken de ballonnen een dans van vuur. Zaterdag is de laatste dag met onder meer een fair, kindermiddag en afsluitend zo'n 35 ballonvaarten.