Afbeelding
Foto: Tabitha Sijnja

Benefietconcert in Hengelo voor Voedselbank Midden Twente

HENGELO - Hoewel de economie momenteel weer groeit en de kans op werk toeneemt, zijn er toch zeker nog mensen die in financieel moeilijke situaties zitten. Eén van de organisaties die dan kan helpen is de Voedselbank Midden Twente. En nu krijgt deze zélf ook wat steun, in de vorm van een mooi benefietconcert.

Op zondag 10 september wordt in het Rabotheater in Hengelo een benefietconcert gehouden voor de Voedselbank Midden Twente. Deze steunt mensen in Hengelo, Borne en Hof van Twente, door middel van voedseluitgifte in Hengelo, Goor en Borne. En hier komt nogal veel bij kijken om dit iedere week goed uit te voeren. Ondanks de inzet van vele vrijwilligers zijn er immers ook vaste lasten die gemaakt moeten worden om de voedselbank draaiende te houden. Er zijn dus ook concreet euro's nodig om deze voorziening in stand te houden. Bijvoorbeeld voor onderhoud aan de drie bussen met koelinstallatie die gebruikt worden voor het vervoer van het voedsel.

Vanuit de voedselbank zelf
Het idee voor het benefietconcert kwam vanuit de vrijwilligers zelf. Eén van hen speelt namelijk in een band en kwam op het idee om samen met andere muzikanten een concert op te zetten waarvan de opbrengst dus naar de voedselbank gaat. De presentatie van deze middag is dan in handen van Simone Roerink.

Rabotheater enthousiast
Het Rabotheater is naast sponsor ook gastheer voor het benefietconcert, dit tot grote dankbaarheid van de organisatoren. Het theater ontvangt deze middag diverse leuke acts. Voor U treden op The Shadolds, een tribute to The Shadows band. Zij vertolken zo getrouw mogelijk de beste nummers die ooit hits waren in de jaren '60. Waaronder Apache, FBI, KonTiki, Wonderful Land en meer. Ook de sprankelende 4-vrouwen-groep Dubble 2 zal een optreden geven, evenals de Hengelose formatie Afslag Oele. Deze neemt u terug in de tijd naar de jaren '60 en '70. Kaarten zijn te koop aan de kassa van het theater vanaf 4 september. Een kaart kost 7 euro. De voedselbank hoopt ook dat u dan een blik houdbaar eten mee wilt nemen en dit af te geven bij de kassa, zoals bonen of soep. Kijk ook op: www.Rabotheater.nl