Afbeelding
Foto:

Dames Borhave oefenen sterk thuis

BORNE - De handbaldames van Borhave zijn al weer begonnen met de voorbereidingen voor het komend seizoen. Afgelopen weekend stonden de eerste oefenwedstrijden op het programma.

Met ruime winst wisten zij drie duels te winnen, met een zeer geslaagd trainingsweekend als resultaat. Nog niet alle spelers waren aanwezig, een aantal spelers ontbraken ten gevolge van vakanties en/of kleine blessures. Daarnaast ontbraken natuurlijk ook de langdurig geblesseerden. Aangevuld met eigen jeugdspelers trad Borhave vrijdagavond aan tegen HV Bentelo. Bentelo was bereid de plaats in te nemen van Voorwaarts Twello die helaas moesten afzeggen. De buur vereniging staat nog aan het begin van de voorbereiding en werd met 39-16 door de thuisploeg verslagen. De Bornse dames speelden snel en sterk en scoorden veel, Bentelo had weinig in te brengen.

Minitoernooi
Zondag volgde een minitoernooi met als deelnemers PSV Recklinghausen, Tukkers Albergen en Borhave. In de eerste wedstrijd speelde Borhave tegen de Duitse gasten. Twee weken geleden speelden de Bornse dames in Recklinghausen tegen deze ploeg, daar kwamen ze niet veder dan een gelijk spel, vandaag was dat anders. Borhave verpletterde de gasten, zowel aanvallend als verdedigend was de thuisploeg superieur. Ook de jeugdspelers kwa men ruim aan het spelen, en ook in die fases liep de voorsprong op. Eindstand 39-19. In de tweede wedstrijd speelden PSV Recklinghausen en Tukkers Albergen tegen elkaar, deze wedstrijd was meer in balans, Tukkers vocht voor wat het waard was maar moest de meerdere erkennen in de Duitse ploeg, 26-21.

Grote ambitie
Als sluitstuk van het weekend speelde Borhave nog tegen "De Tukkers", deze Twentse ploeg wil dit seizoen strijden om promotie naar de eerste divisie, maar kwam in het treffen tegen de Bornse eredivisionist duidelijk te kort. Borhave spelend met maar één veldwissel speler won met 34-17. Al met al een goed trainingsweekend met leuke resultaten maar vooral ook een weekend waarin het nieuwe team speelpatronen kon oefenen. Een weekend waarin de spelers verder naar elkaar toe konden groeien in de wedstrijd situatie.