Dammers Borne openen seizoen

BORNE - Bij de Bornse Dam Vereniging wordt het seizoen traditioneel gestart met een simultaan. Deze wordt gegeven door de clubkampioen en ook dit jaar is dat weer Yuen Wong.

Dit keer moest hij het opnemen tegen slechts 9 tegenstanders omdat menigeen nog op zijn vakantie adres verbleef. De grote held van de avond werd Bertus Noppers. Onlangs werd hij vanwege zijn verdiensten nog tot erelid benoemd. Ondanks zijn hoge leeftijd en broze gezondheid blijft hij trouw de clubavond bezoeken. Tijdens zijn wekelijkse uitje trakteerde hij een duidelijk geschrokken Yuen Wong op een fraaie combinatie waardoor Bertus een schijf voorkwam! In het vervolg maakte Bertus zelf ook nog een foutje maar op uiterst knappe wijze speelde hij remise. Als enige, want de andere 8 partijen werden allemaal gewonnen door Yuen, al moet gezegd worden dat menigeen het vizier niet op scherp had staan.

Snel spel
Ook opvallend was de snelheid waarmee Yuen zijn zetten produceerde. Tegen het einde van de simultaan zat hij nog uiterst royaal in zijn resterende bedenktijd. Winst kansen waren er wel voor Henk de Lange maar in een ingewikkeld speltype raakte hij de weg kwijt waarna hij zelfs nog verloor want Yuen won met een briljant offer.

Eendracht-Excelsior Open Air

HENGELO - Tijdens het Modespektakel en de koopzondag op zondag 10 september is het van 13.30 tot 17.00 uur op het Schouwburgplein in de binnenstad van Hengelo genieten van muziek van de Hengelose muziekverenigingen De Eendracht en Excelsior.

De verschillende onderdelen van de KMV Excelsior en de HOV De Eendracht brengen muziek voor elk wat wils. Het Harmonieorkest brengt lekker in het gehoor klinkende muziek, de Street Harmony Band ballades/big band-muziek, de Je Bent Wie Je Band komt met vlotte popmuziek. En de Noorkerländerkapel brengt "Stimmung" met mooie Egerländermuziek. Brasserie So Nice zorgt voor een groot terras waar iedereen gezellig onder het genot van een drankje en/of een hapje kan genieten van deze grote variëteit aan muziek. Even lekker genieten van de muziek en intussen pauzeren bij het shoppen.