Afbeelding
Foto:

Postzegelclub opent seizoen met ruildag

OLDENZAAL - De Oldenzaalse postzegelclub OPHV zal komende zaterdag het nieuwe seizoen weer openen. Naar goed gebruik komen de filatelisten doen dit naar goed gebruik weer met een postzegelruildag.

De ruildag wordt zaterdag gehouden bij eetcafé De Boom aan de Bentheimerstraat in Oldenzaal. Van 10.00 tot 15.00 uur is iedere verzamelaar en liefhebber van harte welkom. De verzamelaars kunnen hier natuurlijk naar hartenlust hun dubbele of overbodige zegels ruilen met anderen. Daarnaast zijn er enkele handelaren die materiaal aanbieden. Voor de jeugd zijn er enkele leuke verrassingen. Wie thuis nog wat oude postzegels heeft liggen of graag de waarde wil weten kan deze ook laten taxeren door de experts, zonder kosten.

Tentoonstelling
Er is ook een kleine tentoonstelling met postzegels over Maarten Luther die dit jaar 500 jaar geleden zijn stellingen tegen de kerk verkondigde. Eind oktober zal de complete tentoonstelling in de bibliotheek van Oldenzaal te zien zijn. Bij postzegels zijn over vrijwel ieder thema passende zegels te vinden, al dan niet uit bijzondere landen.