Afbeelding
Foto:

Oldenzaal eert lokale veteranen

OLDENZAAL - Op zaterdag 9 september wordt de lokale Veteranendag van Oldenzaal gehouden. Op deze dag worden de veteranen bedankt voor hun werk in dienst van de vrede.

Naar goed gebruik wordt er een leuk programma opgezet voor de veteranen en aansluitend ook de geïnteresseerde inwoners. In de week voorafgand aan de veteranendag is er in de hal van het gemeentehuis ook een bijzondere tentoonstelling te zien, 'Veteranen, ingezet voor de vrede'. Bij de lokale veteranendag zijn ook vier legervoertuigen te zien. Alle veteranen die bekend zijn bij de gemeente hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen voor dit jaarlijkse evenement.

Jonge veteraan
Steeds meer gemeenten zijn actief om naast de landelijke veteranendag ook lokaal leuke activiteiten op te zetten voor deze groep. Bij veteranen denken veel mensen eerder nog aan de Tweede Wereldoorlog, hoewel de praktijk is dat er juist ook zeer veel jonge veteranen zijn. Nederlandse troepen werden de afgelopen decennia immers ook ingezet bij vele vredesoperaties en acties in onder meer Mali, Afghanistan en Bosnië. De veteranendagen zijn ook een goede manier voor deze groep om contact te houden en ervaringen uit te wisselen.