Afbeelding
Foto:

Wonen met zorg in nieuw complex Slangenbeek

HENGELO - Langer zelfstandig thuis wonen is een goede ambitie. Maar er zijn mensen die dan nog wel iets zorg nodig hebben, maar bijvoorbeeld nog lang niet toe zijn aan een verzorgingstehuis. Specifiek voor deze groep wordt een nieuw concept gerealiseerd in de Hengelose week Slangenbeek.

Thuisgenoten zal een nieuw woonzorgcentrum realiseren dat rond 1 december klaar moet zijn. Dit gebouw met uitzicht op de vijver is centraal gelegen bij het winkelcentrum en het medisch centrum. Er komen 26 appartementen van ongeveer 50 vierkante meter.

Grote behoefte
Thuisgenoten verhuurt de appartementen mét thuiszorg. In de gebouwen is dag en nacht een medewerker van Thuisgenoten aanwezig die direct hulp kan bieden als dat nodig is. De toekomstige bewoners moeten wel een zorgindicatie hebben. "Er is behoefte aan wonen met zorg", zegt Heleen Moolhuijzen van Thuisgenoten. "Door alle wetswijzigingen en veranderingen in de zorg is een gat ontstaan in de zorg voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen wonen, maar die nog 'te goed' zijn voor een verpleeghuis. De huisvesting die wij bieden, kan een oplossing zijn voor deze groep. Mensen huren een woning bij ons en nemen daarnaast thuiszorg af. De thuiszorg zit dan net even iets dichterbij." In het woonzorgcentrum in Slangenbeek zijn ook een aantal kamers beschikbaar voor mensen die gedurende een korte periode niet thuis kunnen wonen, omdat ze tijdelijk extra hulp nodig hebben. Kijk ook op: www.thuisgenoten.nl