Afbeelding
Foto:

Vraag op tijd zorgcontainer aan bij gemeente Hengelo

HENGELO - Hengeloërs weten het al een tijdje: de grijze afvalcontainer verdwijnt komend jaar. In de grootste verandering sinds tijden wordt de grijze bak volledig afgeschaft. Met het zogenaamde omgekeerd inzamelen moeten inwoners moeite doen om hun restafval weg te brengen, als prikkel om (nog beter) te gaan recyclen. Maar: wat wanneer je niet in staat bent om dit te doen?

De gemeente Hengelo zet allereerst in op een hoge mate van zelfredzaamheid op dit vlak, zoals je mag verwachten van een moderne gemeente. Zo geeft Hengelo via haar website tips aan inwoners die wellicht wat conceptuele moeite hebben met deze vorm van inzameling. Zo kunnen inwoners vragen aan iemand uit hun omgeving om het afval in te leveren. Sommige inwoners combineren dit met een bezoekje aan de supermarkt, aldus de gemeente: "Kunt u zelf uw boodschappen doen? Dan kunt u vaak ook zelf uw afval wegbrengen." zo beargumenteert de website. Een gemiddeld huishouden heeft zo'n 40 zakken per jaar van 4 á 5 kilo die dan naar een ondergrondse container gebracht moeten worden.

Hulp nodig?
Wie geen hulp heeft bij het afval inleveren en het écht niet zelf kan redden, kan nu ook al een 'zorgcontainer' aanvragen. Bijvoorbeeld wanneer men slecht ter been is of kampt met een andere beperking. Lukt het niet om het op andere manieren te organiseren? Dan kunt u melden dat u behoefte hebt aan een zorgcontainer. Dat is een grijze container die u op afroep kunt laten ophalen door Twente Milieu.

Aanvragen
Doe een aanvraag via een formulier bij de digitale gemeentebalie op www.hengelo.nl. U kunt ook terecht bij de balies van het Zorgloket in het stadskantoor aan de Hazenweg 121 en bij Wijkracht in de Waterstaatskerk, Deldenerstraat 20 kunt u ook een papieren formulier afhalen. De gemeente beoordeelt uw aanvraag. Eventueel met hulp van een onafhankelijk arts en professionals van welzijnsorganisatie Wijkracht.