Afbeelding
Foto:

Irritatie na fikse schade op ligweides Hulsbeek

OLDENZAAL - De nieuwe Lokale Partij Oldenzaal is niet blij met de schade die ontstaan is aan het Hulsbeek op 22 juli. Door het muziekfestival Fields of Joy in combinatie met hevige regenval de dagen erna ontstond schade aan ligweides 2 en 3. Dit werd deze week al gerepareerd.

Voor Fields of Joy werden onder meer tenten en containers geplaatst. Dit zorgde er voor dat het gras onder deze plekken nu vergeeld of dood is. Daarnaast veranderden delen ook in een echte modderpoel door het grote aantal bezoekers. Het gevolg is wel dat de ligweides nu niet redelijkerwijs bruikbaar zijn voor andere recreanten.

Voorkomen is beter
Voor de Lokale Partij Oldenzaal is met het herstel de kous zeker niet af, aldus fractievoorzitter Sasha Boers. Naast dat de organisatoren van Fields of Joy aansprakelijk gesteld moeten worden voor dit soort schade, hoopt de fractie ook dat het eigen college van Burgemeester en Wethouders zich in wil spannen om dit soort schade in de toekomst te voorkomen. Naast dat het recreatiegebied zo een minder mooie aanblik heeft, lopen gebruikers nu ook een verhoogd risico op letsel door onder meer 'glasresten en naalden' zo beargumenteert de fractie.