Afbeelding
Foto:

Cursus 'De Kracht van Herinneringen'

HENGELO - Zorgt u voor iemand met dementie? Dan is deze cursus misschien wat voor u. Op dinsdag 19 september 2017 start er in Hengelo weer een cursus "De kracht van herinneringen" voor mantelzorgers en mensen met lichte dementie of geheugenproblemen.

Het zijn leuke bijeenkomsten voor mensen met dementie en hun mantelzorgers waar positieve herinneringen worden opgehaald, aan de hand van enkele leuke oefeningen. Ook is het voor de mantelzorgers leerzaam.

Opzet
Tijdens een serie van zes bijeenkomsten worden via verschillende thema's door alle deelnemers positieve ervaringen met elkaar gedeeld. Het eerste uur van de bijeenkomst is de gezamenlijke activiteit, in het laatste uur worden de mantelzorgers apart genomen zodat ze zonder hun naaste vrij uit kunnen praten over hoe het met hen gaat. Daarnaast wordt er informatie over het ziektebeeld gegeven en er worden ervaringsoefeningen gedaan.

Beter contact
Deze ervaringsoefeningen worden gedaan om het begrip te kunnen vergroten over dementie en meer bewust te worden welke invloed de manier van communiceren heeft op het contact met de persoon met dementie. De mensen met dementie krijgen tijdens het tweede uur een uitgebreide lunch aangeboden met daarna nog een leuke activiteit. Uit onderzoek blijkt dat reminiscentie activiteiten (het ophalen van positieve herinneringen) verbetering laat zien op cognitief vlak en gedrag. Men ervaart de bijeenkomsten als heel plezierig, waardevol, met fijn onderling contact.

Bijeenkomsten
De bijeenkomsten worden gegeven bij het Tuindorp Bad, Vijverlaan 65 in Hengelo. De bijeenkomst start om kwart over elf met koffie of thee, de bijeenkomst eindigt rond half twee. De datums zijn: 19 september, 3 oktober, 17 oktober, 31 oktober, 14 november en 28 november.

Aanmelden
Voor meer informatie of aanmelden kunt u bellen naar 085-7731720. Via de mail kunt u zich ook door een bericht te sturen naar: n.tenpas@siztwente.nl