Rondleiding door mooi Oud-Borne

BORNE - Ook in augustus kunt u een rondleiding in Oud Borne volgen of een bezichtiging van de toren van de oude hervormde kerk bijwonen. U hoeft zich voor deze activiteiten niet van te voren aan te melden.

De rondleiding is tweemaal per week, op woensdag en op zondag. Dit is met uitzondering van de komende 23 en 27 augustus, in verband met de Melbuuln. Wie mee wil met de rondleiding kan zich om 14.00 uur melden op het Dorsetplein bij de fontein. De gids staat daar op u te wachten! De rondleiding duurt ongeveer 1.5 uur. Na afloop kunt u in het Bussemakerhuis terecht voor een kop koffie/thee. De rondleiding geschiedt onder leiding van een gids die vele bijzonderheden laat zien en verhalen en anekdotes vertelt over de rijke historie van Borne. Ook laat de gids u het fraaie interieur van de kerken in Oud Borne zien. De kosten bedragen 5 euro per persoon, incl. koffie/thee. De beklimming van de oude toren is in juli en augustus elke zaterdag van 15.30 - 17.00 uur. De beklimming start om 15.30 uur met een kop koffie/thee in het Bussemakerhuis. Vervolgens loopt u met de torengids naar de Oude Hervormde Kerk. In de oude toren neemt u onder andere een kijkje bij de gewelven van de oude kerk die prachtig zijn uitgelicht. De gids neemt u mee naar de klokkenstoel waarin een drietal imposante klokken hangen. Tevens is er een tentoonstelling ingericht met betrekking tot de bouwhistorie van de kerk. Van 17.00-17.10 uur kunt u het zogeheten beieren bijwonen. U ontvangt gehoorbeschermers. Ook hier bedragen de kosten 5 euro per persoon, inclusief koffie/thee.

Loop mee!
Het is altijd mogelijk een rondleiding of torenbezichtiging op afspraak te doen. Boeken kan bij André Muller. Tel: 074-2663082, via de website www.gidsenoudborne.nl of via de VVV.