Afbeelding
Foto:

Positieve ontwikkelingen voor Schouwburg

HENGELO - Het Rabotheater in Hengelo gaat een mooie tijd tegemoet. Het gaat op alle fronten goed met het theater. Dit gaat vanaf september verder als de nieuwe Schouwburg Hengelo. Dit geeft dan ook invulling aan de brede ambitie om een voorziening te worden voor alle Hengeloërs en andere bezoekers.

Het Rabotheater, straks dus Schouwburg Hengelo, is een bijzonder actieve culturele instelling. Wie het programma door bladert, valt al snel de grote en diverse vulling op. Ook veel grotere acts weten inmiddels de weg te vinden naar het gezellige theater én het fanatieke publiek wat ook vaak van buiten Hengelo komt. Dit zorgt ook voor een zeer goede waardering van het theater. Uit de recente peiling onder bijna 6.900 bezoekers blijkt dat het programma gemiddeld het rapportcijfer 8,4 scoort. Het laagste uitgedeelde cijfer was een 6,1. Conclusie: de Schouwburg is zeer goed op weg wat betreft de programmering. De best beoordeelde cabaretier van afgelopen seizoen was Ronald Goedemondt maar ook het theatercollege van André Kuipers en de optredens van Venice, The Analogues en de Wereldband vielen in de smaak bij het brede publiek.

Financieel stabiel
Hoewel de naamsverandering anders doet vermoeden blijft de Rabobank wel actief betrokken bij het theater. Zo werd op 1 juli een nieuwe sponsorovereenkomst getekend voor een 'substantieel bedrag', waarmee de brede ambitie waargemaakt kan worden. Dit bovenop andere bijdragen zoals de 25.000 euro per jaar uit het Fonds Podiumkunsten. Onder meer de grote mate van samenwerking met andere culturele organisaties was een belangrijke factor in deze toekenning.