Verken Hengelo te voet

HENGELO - Wie door Hengelo loopt ziet veel van de geschiedenis achter de stad. Maar: er is nog zoveel meer te vertellen en te zien dan u door hebt. Daarom organiseert het Museum Hengelo regelmatig boeiende stadswandelingen.

Hebt u altijd al meer willen weten over de binnenstad van Hengelo? Loop dan op zondag 30 juli de boeiende, gezellige en gevarieerde stadswandeling. Ontdek waarom Hengelo is zoals het is en ervaar hoe bijzonder de stad is. Aanvang 14.00 uur bij Museum Hengelo aan de Beekstraat 51. Eenmaal terug in het museum staat de koffie voor u klaar. De volgende wandelingen zijn op zondagen 27 augustus en 17 september. Deelname kost 5 euro en opgave vooraf is noodzakelijk. Minimale deelname is namelijk 5 personen. Kijk ook op: www.museumhengelo.nl of bel voor reserveren: 074-2594216.

Geen ijscoman maar schilder op bakfiets

HENGELO - Wie hem in een ooghoek voorbij ziet fietsen denkt aan een ijscoman, maar helaas voor kinderen is de bakfiets niet gevuld met raketjes en Magnums maar blikken verf.

De Koning Schilders aan de Hassinkweg heeft namelijk een opmerkelijke uitbreiding van het wagenpark: een elektrische bakfiets. Schilder Niek gebruikt deze fiets om naar alle schilderklussen in Hengelo te gaan. De e-bakfiets is niet alleen duurzaam maar ook nog eens praktisch. Naast verf, rollers en andere benodigdheden werd ook zelfs een minuscule imperiaal gemaakt voor zijn schilderstrap. Ideaal voor de iets kleinere klussen. Het gebruik van de elektrische bakfiets is ook een goede manier om de duurzame ambitie van het schildersbedrijf zichtbaar te maken.