Afbeelding
Foto:

Oudere ambtenaren
maken plaats voor jongere

HENGELO - De gemeente Hengelo wil ook jongere werkzoekenden de kans geven om aan de slag te gaan binnen de gemeentelijke organisatie. Door middel van het Generatiepact maken oudere werknemers plaats voor jongere werknemers.

Dit heeft inmiddels al de eerste resultaten opgeleverd. In totaal gaan 46 medewerkers van 60 jaar of ouder minder werken, waardoor 12 arbeidsplaatsen vrij komen voor instroom van jonge medewerkers tot en met 27 jaar.

Interesse
De gemeente voerde vorig jaar het generatiepact in, waardoor de oudere medewerkers de kans krijgen om minder te gaan werken. Dit schept dan weer ruimte voor een jongere generatie. Aanvankelijk kwamen 76 medewerkers in aanmerking voor de regeling, waarvan 46 mensen uiteindelijk besloten om gebruik te maken van de regeling. Zo komen 12 volledige arbeidsplaatsen vrij.

Jongere gezocht
De gemeente Hengelo hoopt met de regeling ook zeker te bereiken dat er meer jongeren bij de gemeente gaan werken. Een oudere medewerker heeft weliswaar veel kennis en ervaring, maar een jongere medewerker kijkt daarentegen met een frisse blik en nieuwe inzichten naar bepaalde materie. De gemeente zoekt dus uiteindelijk naar een goede balans van ervaring én innovatief denken. Veel oudere werknemers zien het pact als een kans om werk en belastbaarheid beter op elkaar af te stemmen. Wethouder Personeel en Organisatie Claudio Bruggink beaamt dat: 'Het generatiepact is een mooie manier om jong talent en frisse ideeën binnen te halen en toch gebruik te kunnen blijven maken van de oudere en ervaren collega's. Ook helpt dit tegen jeugdwerkloosheid."

Vacatures
De gemeente Hengelo is nu ook begonnen met een gerichte campagne om jongeren enthousiast te maken voor de Hengelose vacatures. Een aantal jonge medewerkers van de gemeente vormt het gezicht van deze campagne. De hoop is dan ook dat zij juist de diversiteit en uitdagingen van het werk over kunnen brengen op de jongere doelgroep.