Afbeelding
Foto:

Mooie opbrengst derde Boeskool Rally

OLDENZAAL - Rotaract Oldenzaal heeft afgelopen weekend de derde editie gehouden van de Boeskool Rally. Veertig equipes verschenen zaterdagmorgen aan de start op het Plechelmusplein.

Op zaterdag 24 juni vond de derde editie van de Boeskool Rally van Rotaract Oldenzaal plaats. Ieder jaar organiseert Rotartact Oldenzaal deze rally waarvan de opbrengsten naar het goede doel gaan. Dit jaar mocht de organisatie maar liefst veertig equipes en totaal ruim 80 deelnemers begroeten.

Prachtig
Het was een prachtig gezicht, 40 mooie auto's stonden zaterdagmorgen opgesteld rondom de Plechelmus. Dankzij uitstekend weer was het al ruim voor aanvang genieten. Liefhebbers konden hun hart ophalen tussen de diverse Porsches, Jaguar F-type, Renault Alpines, een Austin-Healey Frogeye en oude Volkswagens; klassiekers én echte blikvangers. Vanaf 10.30 uur startten de eerste deelnemers met de ochtendroute door het prachtige Twentse landschap. Halverwege werden zij hartelijk ontvangen bij De Zwanenhof in Zenderen voor een hapje en drankje. Waarna ze middels de spelelementen kortste route en bol/pijl hun weg vervolgden naar Watermolen Den Haller waar de lunch plaatsvond.

Proeven
Het tweede deel van de route nam de deelnemers mee door het zuidoosten van Twente. Onderweg werden de stuurmanskunsten van de deelnemers nog even goed getest tijdens een vaardigheidsproef op Vliegveld Twente. Aan het einde van de dag finishten alle deelnemers bij Restaurant Florilympha in De Lutte, waar de dag feestelijk afgesloten werd met een hapje, een drankje en de prijsuitreiking.

Winnaars
Emma Schoenmakers en Tim van Benthem gingen er dit jaar met de overwinning vandoor. Zij wonnen een dagje luxe auto rijden, mede mogelijk gemaakt door Munsterhuis Exclusief. De opbrengsten van de Boeskool Rally zijn dit jaar naar de VoorleesExpress Oldenzaal gegaan. Gerard Kotter van de VoorleesExpress ontving uit handen van voorzitter Maarten Grefte een cheque van 1.500 euro. Gerard gaf aan erg blij te zijn met deze bijdrage. "Hiermee kunnen we een groot aantal Oldenzaalse gezinnen helpen om voorlezen tot een vast ritueel met hun kinderen te maken."