Afbeelding
Foto:

Straks genieten bij WILLEM

HENGELO - Wie de afgelopen tijd in de Willemstraat in Hengelo liep is het zeker opgevallen: er komt 'iets' in het voormalige pand van Duthler. Over enkele maanden wordt hier het nieuwe concept Willem geopend. Maar wie of wat is Willem? WILLEM staat voor winkel in lekker leven en meer. Nederland schreeuwt namelijk om nieuwe initiatieven; gezamenlijk de schouders er onder zetten om van Hengelo weer een trekpleister te maken. Dat is de motivatie achter WILLEM.

WILLEM moet een nieuwe bestemming worden voor de liefhebbers van goed voedsel. In het pand komen op termijn diverse kwaliteitsondernemers die hun eigen specialiteit aan gaan bieden. Bijvoorbeeld een vakkundige slager met streekeigen vlees, maar ook een slijterij, vishandel, kaasspecialist en anderen moeten hier uiteindelijk onderdak krijgen. Dit dan aangevuld met ondernemers die ondersteunende non-food artikelen aanbieden en kleinschalige horeca. We spraken met Willem, één van de bijzonder enthousiaste kartrekkers van dit concept.

Wie zoekt Willem
Er wordt binnenkort een bijeenkomst gehouden om ondernemers enthousiast te maken. De eerste selectie betreft een aantal sterke spelers uit de regio; dit kunnen bestaande formules zijn, maar WILLEM biedt ook kleine ondernemers de kans om elkaar te versterken door op één plek te zitten. Zo delen ze de kosten voor het pand en kunnen zichzelf gezamenlijk promoten. Een totale ontzorging", aldus Willem. Kwaliteit en beleving staan centraal. Twentenaren zijn pragmatische eters, maar de initiatiefnemers denken dat er voldoende mensen zijn die kwaliteit waarderen. WILLEM moet een echte bestemming worden voor liefhebbers. En met dank aan internet gaan mensen immers ook zelf steeds actiever op zoek naar dit soort innovatieve ondernemers. Digitaal en offline worden zo gecombineerd.

Locatie, locatie, locatie.
De locatie aan de Willemstraat ligt net buiten het kernwinkelgebied. Daarentegen ligt WILLEM juist gunstig ten opzichte van horeca, direct gelegen aan het Willem-plein, wat een interessante doelgroep is voor Willem. "Dit is ook goed bereikbaar met de auto en er is parkeergelegenheid; iets wat je elders niet hebt.", aldus Willem. In het pand is in totaal 640 vierkante meter beschikbaar en 67 meter etalage, wat voldoende is voor meerdere kleine ondernemers met een gespecialiseerd aanbod.

Heerlijk nieuw concept
Het concept van een shop-in-shop formule gericht op voedsel, aangevuld met een kookstudio voor workshops, slaat hopelijk aan. Hengelo heeft als binnenstad behoefte aan dit soort concepten, ook vanuit het oogpunt van leegstand. Ondernemers die geïnteresseerd zijn kunnen ook kijken op: www.metwillemaantafel.nl