Afbeelding
Foto:

Flats Klein Driene kunnen weer jaren mee

HENGELO - De renovatie van 150 etagewoningen in Hengelo is succesvol afgerond. Eind vorig jaar begon woningcorporatie Welbions met het opknappen van de woningen. Deze zijn zowel aan de binnen- als buitenkant fors vernieuwd. Zowel Welbions als de bewoners zijn dan ook zeer tevreden met het resultaat.

De grootschalige renovatie vergde wel enige planning en overleg. Zo betrok Welbions een klankbordgroep bij de planningfase van dit project. Aannemer Nijhuis Bouw BV uit Rijssen voerde de werkzaamheden uit. Hierbij was het goed informeren van bewoners en omwonenden een belangrijke prioriteit. Doormiddel van een dagkalender konden bewoners zien wat er per dag en in welke ruimte in de woning gaat gebeuren. Welbions probeert de overlast zo veel mogelijk te beperken. Waar het nodig was heeft Welbions tijdelijk vervangende woonruimte aangeboden. Er is veel maatwerk geleverd. Na twaalf werkdagen klussen konden de bewoners genieten van hun vernieuwde woning.

Comfortabel
Alle woningen hebben een nieuwe keuken, toilet en douche gekregen. Aan de buitenzijde is het metselwerk hersteld en de woning is beter geïsoleerd. Het energielabel is van F naar B gegaan. Om de energiebesparende maatregelen uit te voeren bedroeg de huurverhoging 10 euro. Het bedrag kan bij gelijk stookgedrag gecompenseerd worden door lager energieverbruik. Alle kozijnen zijn vernieuwd en de balkonhekken zijn vervangen. Een vernieuwde entree geeft het wooncomplex een moderne en frisse uitstraling. Nu dit project klaar is start de volgende fase van 210 twee-onder-één-kapwoningen.