Afbeelding
Foto:

Skoda presenteert Karoq

HENGELO - De Karoq is de compleet nieuwe compacte SUV van Skoda. Het model representeert Skoda's nieuwe designtaal. Skoda levert de nieuwe SUV met vijf motorvarianten, uiteenlopend van 85 kW/115 pk tot 140 kW/190 pk.

Typisch Skoda zijn ook vele 'Simply Clever' voorzieningen, zoals de VarioFlex achterstoelen of een systeem waarmee de achterklep handsfree is te openen. De Skoda Karoq wordt eind 2017 verwacht bij Skoda-dealer Göritzlehner in Hengelo.

Compact
De compacte SUV is 4,382 meter lang, 1,841 meter breed en 1,605 meter hoog. Mede door zijn van 2,638 meter (2,630 meter voor de vierwielaangedreven versie) belooft de auto ruimte die geheel ten goede komt aan de inzittenden en hun bagage. Zijn bagageruimte is 521 liter groot, maar is uit te breiden tot 1.630 liter door de achterste zitrij om te klappen. In combinatie met de optionele VarioFlex achterstoelen is de bagageruimte variabel, van 479 tot 588 liter. Het VarioFlex-systeem bestaat uit drie losse achterstoelen die zijn te verschuiven, maar ook compleet zijn te verwijderen. De Karoq verandert dan bijna van een compacte SUV in een minivan met een maximum bagagecapaciteit van 1.810 liter.

Infotainment
De klant heeft een keuze uit vier infotainmentsystemen: het standaard systeem Swing en de Bolero, evenals het navigatiesysteem Amundsen en het high end navigatiesysteem Columbus. Vanaf de Bolero zijn ze te bedienen met touchscreens met een glazen design die al reageren op een lichte aanraking. De topsystemen Columbus (leverbaar vanaf de Ambition) en Amundsen beschikken over een Wi-Fi hotspot. Voor het Columbus-systeem is optioneel een LTE-module verkrijgbaar die zorgt voor een supersnelle, draadloze internetverbinding waarmee passagiers met hun telefoons en tablets tijdens de rit kunnen surfen. Het platform SmartLink+ met standaard MirrorLink, Apple CarPlay of Android Auto is optioneel voor het basis-infotainmentsysteem Swing beschikbaar; de overige versies hebben het systeem standaard. Skoda biedt keuze uit vijf motoren: een drie- en viercilinder TSI benzinemotor en drie TDI diesels.