Afbeelding
Foto:

Doorzetters aan de slag bij Waarbeek

HENGELO - De Waarbeek in Hengelo heeft deze zomer enkele gemotiveerde nieuwe medewerkers. Dankzij een leuke match tijdens een meet & greet van werkgevers en werkzoekenden werd al snel de klik gevonden.

Het Werkplein Twente organiseert momenteel regelmatig ontmoetingen tussen werkgevers die op zoek zijn naar personeel en werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hier vallen diverse groepen onder, zoals mensen met een arbeidsbeperking maar ook mensen die al langer afhankelijk zijn van een uitkering en graag weer de arbeidsmarkt op willen. Groepen die dus vaak een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Meet & Greet
De Waarbeek organiseerde in april een Meet & Greet voor Twentse Doorzetters in samenwerking met het Werkplein Twente. Werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben een rondleiding en voorlichting gehad over diverse vacatures. Drie werkzoekenden hebben na een proefplaatsing een contract gekregen.

Enorm gemotiveerd
De Waarbeek werkt al jarenlang met mensen met een arbeidsbeperking. Park Manager Daphne van 't Hooft: "Vlak voordat het seizoen begint, staan zij al weer te popelen om aan de slag te gaan. Het zijn enorm gemotiveerde werknemers. Het ziektepercentage is hier bijna 0,0 procent!" Helaas staat niet iedere werkgever even open voor deze groep, hoewel zeker mensen met een arbeidsbeperking vaak zeer gedreven medewerkers zijn. Zij moeten in hun dagelijks leven immers vaak zowel letterlijke als figuurlijke obstakels overwinnen.

Meet & Greet
De Waarbeek had meerdere vacatures. Reden genoeg om contact op te nemen met Werkplein Twente en de vacatures daar uit te zetten. Het Werkplein Twente maakte vervolgens een selectie van werkzoekenden die in het kader van de Banenafspraak aan werk geholpen worden.

Kwaliteiten
Van 't Hooft: "Al onze medewerkers hebben een grote mate van zelfstandigheid. Die mogelijkheid om hierin te groeien bieden wij hun. Iedereen is uniek en iedereen heeft kwaliteiten, daar ligt bij ons de focus." Kijk voor informatie over het Werkplein op www.werkpleintwente.nl of op www.doorzettersmetdromen.nl