Afbeelding
Foto:

Hulplijn Sensoor zoekt vrijwilligers

HENGELO - We zitten allemaal wel eens niet zo lekker in ons vel. Soms heb je behoefte aan een goed gesprek. Bijvoorbeeld over een verlies in je leven. Of je zorgen over terrorisme. Of wanneer je eenzaam bent. Of gewoon... voor een goed gesprek van mens tot mens. Sensoor Oost-Nederland biedt graag een luisterend oor.

Sensoor Oost-Nederland in Borne is de regionale afdeling van deze telefonische hulplijn. De getrainde vrijwilligers zitten 24 uur per dag en zeven dagen per week klaar voor een goed gesprek via 0900-0767 (tegen lokaal tarief). En deze zijn soms best heftig, maar vaak ook gewoon heel leuk. Op dit moment is er behoefte aan meer mensen die als vrijwillige telefonist de hoorn oppakken. Helaas blijkt een luisterend oor een schaars goed te worden, waardoor de druk op Sensoor toeneemt.

Gesprekken
De vrijwilligers voeren dagelijks bijna 1.000 gesprekken met mensen die angstig zijn, het leven niet meer zien zitten, onzeker zijn of gewoon behoefte hebben aan contact. Alles wat er zich in een mensenleven voordoet, komt voorbij aan de telefoon, chat en mail. Ieder gesprek is dan ook anders. Vrijwilliger Dirk vertelt: ''Een gesprek gaat vaak over schijnbaar onbelangrijke zaken, als een praatje over de heg waarin ik de rol van buurman vervul. Soms met mensen die al dagen niemand hebben gesproken en gewoon even hun verhaal kwijt willen. Maar ik luister ook naar de worstelingen van het leven. Gezondheidsproblemen, gedoe met instanties, ruzie in de familie, kinderen die op het slechte pad zijn geraakt.''

Sensoor zoekt jou
Ben jij iemand die goed kan luisteren en heb je interesse in je medemens? Dan komt Sensoor graag met je in contact. Je wordt voor dit zinvolle werk goed getraind en begeleid door beroepskrachten. Je oefent gespreksvaardigheden, verdiept je in thema's die veel voorbij komen en je leert grenzen te stellen. Uitdagend vrijwilligerswerk is het zeker, maar wel iets waar echt behoefte aan is. Je luisterdiensten kun je flexibel inplannen en thuiswerken is deels mogelijk. Je doet in tweetallen dienst en je traint met een enthousiast vrijwilligersteam en je krijgt persoonlijke begeleiding. Aanmelden kan via www.sensoor.nl/vrijwilligerswerk.