Afbeelding
Foto:

Opzomeren in Borne

BORNE - Borne krijgt een nieuw evenement; op zaterdag 24 juni wordt de allereerste editie gehouden van Opzomeren in Borne.

Stichting De 3 Kearls zal dan dit nieuwe evenement lanceren. De Stichting heeft als hoofddoel het zelf organiseren van of andere adviseren in het opzetten van evenementen met een maatschappelijk toegevoegde waarde, waarbij het verbinden van mensen, verenigingen of stichtingen centraal staat. Met "Opzomeren in Borne" heeft de Stichting de intentie om kleinschalig te beginnen en een opstap te maken maar een evenement dat jaarlijks zal terugkeren.

Zomer inluiden
Bij het wisselen van de seizoenen rond de langste dag van het jaar zal de nieuwe zomer worden ingeluid met noabers uit de gemeente Borne. Met Opzomeren in Borne neemt Stichting De 3 Kearls het initiatief op zich om het leefklimaat in Borne in positieve zin te stimuleren, waarbij het evenement zich kenmerkt door een combinatie van individuele initiatieven van de deelnemers. Aan het evenement zullen een aantal personen en groepen deelnemen.

Opzomer-terrein
Het terrein tussen 't Dijkhuis en het Kulturhus (vlakbij de ingang van de parkeergarage) zal worden omgebouwd tot het "Opzomer-terrein" van Borne waar de zomer ingeluid zal worden.

Sportief
Er is ook aandacht voor sport bij het Opzomeren. Zo zal door Ingrid Prigge, kampioen in 2014 bij het nationaal kampioenschap op de halve marathon (vrouwen van 50-54 jaar), tussen twee uur en half vier toegelicht worden hoe men door middel van bewegen gezonder en fitter oud kan worden. Deelnemers krijgen door haar praktische handvaten aangereikt.

Randprogramma
Op het terras van TMZ 't Dijkhuis, wat dan voor iedereen toegankelijk zal zijn, zal vanaf half drie Johan Slagers de bezoekers meenemen door de tijd met zijn trekharmonica. Ruth Dischlatis, die regelmatig voorleest in de Bibliotheek, zal op de middag uit een aantal boeken verhalen worden voorgelezen aan de jonge noabers van Borne in de voorleeskuil. Daarnaast zijn er diverse andere activiteiten en zal het geheel muzikaal worden opgeluisterd door DJ Karsten. Doel van dit evenement is het verbinden van de noabers uit de Gemeente Borne. Wilt u uw vereniging of stichting ook onder de aandacht brengen? Meldt u zich dan kosteloos aan via het email adres info@3kearls.nl.