50.000 euro voor Buurtbonnen
50.000 euro voor Buurtbonnen Foto:

Pinautomaten afgedekt tegen plofkraak

OLDENZAAL - De Rabobank is begonnen met het extra beveiligen van pinautomaten die in een pand gevestigd zijn. Door middel van afdekplaten die 's nachts aangebracht worden moeten de automaten minder aantrekkelijk worden voor plofkraken.

De banken zijn al enige tijd in een wapenwedloop tegen de plofkrakers. Hoe beter de automaten beveiligd worden, hoe zwaarder de explosieven die de krakers gebruiken. Dit levert echter ook steeds grotere risico's op voor bewoners die boven, naast of in de buurt van een automaat wonen. In Oldenzaal worden vooralsnog vier automaten afgedekt in de nachtelijke uren; twee aan de kKerkstraat, één bij de Jumbo aan de Deken Scholtenstraat en in het winkelcentrum Zuid-Berghuizen.

Tijdelijke maatregel
De bank noemt het een tijdelijke maatregel, in afwachting van een duurzame oplossing waardoor de automaten minder vatbaar zijn voor plofkraken en ook 's nachts beschikbaar kunnen blijven. Door deze wapenwedloop werden eerder al in Twente diverse automaten gesloten in het buitengebied. Veelal zijn inwoners dan afhankelijk van de kleine automaten in supermarkten of omliggende plaatsen waar nog wel een automaat is.