Afbeelding
Foto:

Skillz Sessions in Hengelo

HENGELO - In het muziekcafé van Metropool vindt donderdag 29 juni de achtste editie van Skillz Sessionz plaats.

De avond begint om 19.00 uur en eindigt om 23.00 uur. De toegang is gratis. Leeftijd vanaf 12 jaar. Skillz Sessionz is een activiteit waarbij de jeugd haar zang-, dans-, dj- of ander artistiek talent kan laten zien aan het publiek. De avond is georganiseerd door een groep vrijwilligers en is een initiatief van Skillz jongerenwerk (onderdeel van Wijkracht). De activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door de Fuldauerstichting.

Jong Talent
De aanleiding voor Skillz Sessionz was het gemis aan plekken waar jongeren hun kunsten kunnen tonen, podiumervaring kunnen opdoen en met andere muzikale- en creatieve leeftijdsgenoten kunnen netwerken. Initiatiefnemer Emiel Boerjan is vrijwilliger bij Skillz alwaar hij twee avonden per week met jongeren in de opnamestudio werkt aan muziekproducties. "Voor deze jongeren is het goed dat ze hun talenten ook buiten een jongerencentrum ten gehore brengen en in contact komen met jongeren die elders met diverse talenten bezig zijn", aldus Boerjan.
Leerzaam

Gezellig druk
Naast de edities is de organisatie ook druk bezig met vergaderen, werven van deelnemers, het onderhouden van hun eigen website, stagemanagement en de afstemming met Metropool. Emiel: "In het begin werden we bij alles bijgestaan door een medewerker van Skillz. Tegenwoordig doen we eigenlijk bijna alles zelfstandig." De 29e wordt een afwisselende avond. De DJ's Nick NixN en Jay Bee draaien verschillende muziekstijlen, van rap en trap tot hardstyle. Daarnaast zijn er diverse optredens op het gebied van onder andere: comedy, rap, zang en dans.