Afbeelding
Foto:

Activitieiten tijdens WeustDag

HENGELO - Naar goed gebruik wordt komende zondag 11 juni weer de jaarlijkse WeustDag gehouden. Deze dag werd in het leven geroepen om het Weusthagpark te promoten, evenals de vele verenigingen en organisaties die hier actief zijn.

Het Hengelose park is namelijk een bijzonder veelzijdige voorziening. Het park omvat een brede mix van sportieve gebruikers maar ook bijvoorbeeld het cultuurpodium. Op zondag worden deze en meer activiteiten aan het grote publiek getoond. Er is die dag van alles te zien en te doen, voor jong en oud.

Van alles te beleven
Zo is er een rubberbotenregatta op de Houtmaat-vijver, een tennisclinic op het tennispark en spelen muziekorkesten op verschillende locaties. Kinderen kunnen met een schepnetje waterbeestjes zoeken in een van de vijvers bij de Heemtuin, ponyrijden bij 't Geerdink of skeeleren op de combibaan. En bij de scoutinggroepen kun je bruggen bouwen over een sloot, marshmallows roosteren, broodjes bakken of een speurtocht doen.
Verder zijn er demonstraties en rondleidingen. Het Weusthagpark is ook een breed gedragen voorziening voor de hele buurt. Zo zijn er de Vrienden die actief zijn als vrijwilligers.