Afbeelding
Foto:

Duitse dierentuin veel aantrekkelijker

TWENTE - In de zomermaanden gaan veel gezinnen er graag op uit voor een leuke dag. Hierbij is ook de dierentuin altijd een geliefde bestemming. Maar helaas, in Nederland ben je al snel een aardig geldbedrag kwijt. Wie toch leuk wil genieten moet eens over de grens kijken.

Uit een recente steekproef van de ANWB Kampioen blijkt dat dierentuinen in Duitsland vaak tientallen euro's goedkoper zijn bij het bezoek van een gemiddeld gezin. In Oost-Nederland zijn dierentuinen al opmerkelijk dun gezaaid, waardoor een bezoekje aan Duitsland ook erg logisch is. Bijvoorbeeld het Tierpark Nordhorn.

Vergelijking
Wie met een gezin met twee kinderen naar een dierentuin gaat in Nederland moet gemiddeld 22,60 afrekenen per volwassene en 19,95 per kind. Totaalprijs voor entree alleen al: 85 euro. Nog vóór de kinderen een patatje of ijsje eten... Nederland behoort hiermee tot de duurste landen qua dierentuinbezoek. De prijzen bij het Tierpark Nordhorn zijn aanzienlijk schappelijker: 9,50 euro per volwassene, 5 euro per kind. Totaalprijs: 30 euro. Rekenen we dan een rondje consumpties en parkeren mee komen we nog uit op maar 52,50 euro volgens de ANWB. Ter vergelijking, Wildlands in Emmen is volgens ANWB's berekening het duurste: 150 euro met de consumpties en parkeren. In Nederlandse dierentuinen blijken met name de consumpties de prijs omhoog te drijven. Het loont dan ook om zelf snacks mee te nemen, hoewel je dit natuurlijk ook dan de hele dag mee moet zeulen.