Afbeelding
Foto:

Rabotheater presenteert 'beste' van Oost-Nederland

HENGELO - Het Rabotheater in Hengelo gaat een leuke uitdaging met zichzelf aan. Want op 16 en 17 juni organiseren zij het Vier Oost Theater Festival met als doel om het 'beste van Oost-Nederland' op de planken te krijgen. En inderdaad, het is een sterk programma te noemen!


Hengelo is één van vier theaters in Oost-Nederland die gezamenlijk een festival organiseren. In twee dagen tijd passeren veel grote acts de revue. Het is een mix van optredens. Hierbij reizen theater- en muziekgezelschappen als Toneelgroep Oostpool, Orkest van het Oosten, Nederlandse Reisopera en Theater Sonnevanck langs de vier theaters met speciale voorstellingen. De voorstellingen worden gespeeld op de meest ongebruikelijke plekken in de theaters. Bovendien is er een uitgebreid randprogramma met muziek, pop-up theater, zomerse drankjes en lekker eten.

Regionaal talent
Op het buitenpodium presenteert Rabotheater Hengelo winnaars en finalisten van het jaarlijkse Rabotheater Open Podium Twente. Naast de winnaar van dit jaar, de band Paper Wolfe, geven eerdere winnaars als Roos Blufpand (2013) en Lisa Nora (2016) een optreden. De dansformatie Double Bash, winnaar van de publieksprijs 2017, is als voorprogramma van dansgroep Lonneke van Leth te zien.

Ook voor de jeugd
Theater Sonnevanck maakt speciaal voor het festival 'Stil maar meisje'. Muziektheater over het warme bad van samen zingen en de koude douche van niet meer weten wie je bent en wat je zelf denkt. Want als de wereld in brand staat, als je het zelf ook even niet meer weet, als je gewoon even je kop in het zand wil steken, wat doe je dan? Precies. Dan zing je. In koor. Waarover maakt niet meer uit. En ook 'Kijk ik zoek' van het Kameroperahuis is geschikt voor jong en oud.

Een zomers festival
Wat is een festival zonder festivalcamping? Niks! In een eindeloze karavaan van rijdende huisjes en uitvouwbare slaapgelegenheden trekt The Young Ones langs de vier theaters. Ter plaatse ontvouwt zich als een vouwwagen een pop up performance. Kaarten voor het Vier Oost Theater Festival in het Rabotheater kosten 15 euro per dag, 25 voor een passe-partout. Bestellen kan op www.rabotheater.nl