Afbeelding
Foto:

Extra zwemmen voor jeugd Hengelo

HENGELO - Deze en komende maand krijgen de leerlingen van de Hengelose basisscholen de gelegenheid om ware waterratten te worden. Er worden namelijk maar liefst 25 extra sportdagen gehouden in en om het Twentebad. Afgelopen dinsdag was de eerste van deze gezellige sportdagen.

Naar schatting 4.000 kinderen zullen in de maanden juni en juli deelnemen, afkomstig van 33 lokale scholen. De sportdagen moeten een leuke en laagdrempelige manier zijn voor de leelringen, docenten en ouders om samen met elkaar bezig te zijn op een sportieve manier. Want het worden dagen waar naast het zwemmen en droog sporten ook nog bredere thema's centraal staan.

Warming-up
De sportdagen beginnen met een warming-up. In de ochtend worden dan enkele leuke onderdelen gehouden, zoals een stormbaan, voetbal en paintball maar ook hockey en bootcamp, populaire nieuwe opties om te bewegen. Hierna gaan ze het zwembad in.

Duiken
Na de lunch gaan de kinderen te water. Ze gaan vele duizenden gekleurde munten opduiken. Daarna kunnen de kinderen 'levend sjoelen' of 'buikschuiven' op een spectaculaire baan. Het laatste deel staat in het teken van vrij zwemmen. De Sportdagen zijn voor de groepen 3 en 4 om 12.00 uur afgelopen. Voor de groepen 5 en 6 is de eindtijd 14.20 uur. Om 14.30 uur wordt de sportdag afgesloten. Ieder kind ontvangt een gezonde snack van Hengelo Sport. Het doel van de sportdagen is om de kinderen, docenten en ouders een leuke dag te bezorgen waarop ze allemaal actief met elkaar bezig zijn. Tijdens de sportdagen spelen de schoolgroepen samen met elkaar én tegen elkaar waarbij er ook aandacht is voor Fair Play en een Gezonde Leefstijl.

Nodig
Uit regionale cijfers blijkt namelijk dat de Twentse jeugd nog vaak overgewicht heeft, wat helaas moeilijk uit te bannen blijkt. Het traditionele sportaanbod voor de jeugd is vaak beperkt tot een gymles en een eventuele buitenschoolse sport. Vaak sluit dit niet aan bij wat kinderen en jongeren leuk vinden, waardoor er geen link ontstaat tussen sport en plezier. ???????