Aanleg snel netwerk in gevaar
Aanleg snel netwerk in gevaar Foto:

Extra inloopavonden glasvezel in buitengebied

ENSCHEDE/LOSSER - Momenteel wordt de interesse voor glasvezelaansluitingen in het Twentse buitengebied in kaart gebracht. Ook in het buitengebied van Losser/Enschede worden mensen enthousiast gemaakt voor zo'n supersnelle netwerkverbinding. Minimaal 50 procent van alle huishoudens en bedrijven moeten een toezegging doen om diensten af te nemen, voor de aanleg rendabel is.

Er worden nu extra voorlichtingsbijeenkomsten gehouden om inwoners de gelegenheid te geven om vragen te stellen over het aanleg en gebruik van glasvezel. De werkgroepleden van Glasvezel buitenaf die het initiatief hebben genomen voor de realisatie van glasvezel in het buitengebied houden nog 5 extra inloopavonden voor de bewoners van het buitengebied de komende weken. De belangrijkste voorwaarde voor de aanleg van glasvezel is dat minimaal 50 procent van de huishoudens in het buitengebied voor 10 juli 2017 mee doet met de vraagbundeling. Wordt de drempel niet gehaald, dan komt er zeker geen glasvezel in het buitengebied. Het is dus belangrijk om op tijd een aanmelding door te geven; na 10 juli gaat de prijs voor een aansluiting namelijk omhoog.

Bijeenkomsten
Onlangs heeft Glasvezel buitenaf een aantal grote bijeenkomsten georganiseerd in het gebied Zuidoost Twente (gemeenten Enschede, Haaksbergen, Hengelo en Losser) die zeer druk bezocht zijn door enthousiaste bewoners. Voor de bewoners die toen niet aanwezig konden zijn organiseren de iniatiefnemers nog een 5-tal plaatselijke inloopavonden. Op deze avonden kan men algemene informatie krijgen over glasvezel. Ook zullen er lokale verkopers (uit de regio) aanwezig zijn die meer kunnen vertellen over de specifieke vragen over telefonie, televisie, camerabeveiliging of internet via glasvezel.

Bijeenkomsten
De eerstvolgende bijeenkomst is op 19 juni in De Lutte bij Erve Boerrigter vanaf 19.00 uur. Verder op 20 juni in Overdinkel, Trefhuus, vanaf 19.00 uur; 27 juni in Glane, 't Dorpshuus, vanaf 20.00 uur en op 28 juni in Losser, Café Heijdeman, vanaf 20.00 uur.