Afbeelding
Foto:

Confronteer jezelf in
boeiende tentoonstelling

HENGELO - De dood en het leven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De dood is een onderwerp waar we niet graag stil bij staan. Eén gelegenheid om dit wel te doen is de boeiende tentoonstelling Real Human Bodies die komende week Hengelo bezoekt.

Van donderdag 8 tot en met zondag 11 juni is deze tentoontstelling te zien in het Hazemeijer in Hengelo. Deze toont het menselijk lichaam in al haar glorie. Niet 'levensecht', maar 'echt' - de tentoongestelde lichamen zijn namelijk door donoren beschikbaar gesteld. Hierdoor kunnen bezoekers ieder detail van het menselijk lichaam zien zoals normaal alleen arts dit ziet tijdens de medische opleiding.

Preparaten
De tentoonstelling omvat ongeveer 200 objecten. Dit omvat bewaarde menselijke lichamen, skeletten, ledematen, organen, simulatie van functies, proefmodellen en 3D afdrukken. De tentoonstelling Real Human Bodies hoopt ook zeker scholen aan te trekken om zo de leerlingen een uniek perspectief te geven van 'hun' lichaam.

Nieuw perspectief
Hoewel de meeste mensen redelijk bekend zijn met hoe hun lichaam functioneert en er ruwweg uit ziet van binnen, geeft een echte, driedimensionele weergave toch een heel ander perspectief. Zo is de vorm en omvang van organen beter te zien, evenals de onderlinge verbondenheid.

Kom ook
De tentoonstelling is van 8 tot en met 11 juni van 11.00 tot 18.00 uur in het Hazemeijer aan de Hazemeijerstraat 400 in Hengelo. Tickets zijn in de voorverkoop te krijgen via www.eventbrite.nl of via www.bodies-expo.nl