Afbeelding
Foto: Tabitha Sijnja

Jongeren: schrijf je in voor woning bij WBO Wonen

OLDENZAAL - Woningcorporatie WBO Wonen in Oldenzaal spoort jongeren aan om zich op tijd in te schrijven voor een woning.

Veel jongeren kiezen er nu nog voor om zich pas in te schrijven wanneer ze echt actief naar een nieuwe woning willen. Hierdoor is de wachttijd vaak langer. WBO roept jongeren op om zich al gelijk vanaf hun 18e verjaardag in te schrijven voor een woning om zo de wachttijd te beperken.

Lage huur
Het is namelijk ook zo dat er juist voor de leeftijd 18 tot en met 23 jaar regelmatig passende ruimte vrij komt tegen gunstige huurtarieven. Zo mag WBO Wonen voor deze leeftijdsgroep woningen toewijzen met een huur lager dan 414,02 euro, inclusief servicekosten. WBO Wonen adviseert iedere jongeren daarom om zich vroeg in te schrijven als woningzoekende. Dat kan al vanaf 18 jaar. Daarvoor betaal je dan éénmalig 25 euro.

Uitdaging
Woningcorporaties zoals WBO Wonen staan altijd voor grotere uitdagingen om doelgroepen zoals jongeren van passende woonruimte te voorzien. In de praktijk is bouwen immers duur en complex, wat door middel van huren weer terugverdiend moet worden. Aangezien jongeren nou eenmaal minder te besteden hebben, ontstaat er dus een kloof tussen het aanbod van en de vraag naar woonruimte. Deels wordt dit opgevangen door het afstemmen van regionale en lokale woonafspraken.

Reageren
Naast het inschrijven is ook het reageren op woningen belangrijk om in aanmerking te komen voor woonruimte. De beschikbare woningen van WBO Wonen worden iedere dag, van maandag tot en met vrijdag, gepubliceerd. Via www.wbowonen.nl ziet u het actuele beschikbare woningaanbod. Regelmatig reageren op passende woonruimte is bij veel woningcorporaties ook een factor in het toewijzen van woningen.