Afbeelding
Foto:

Actief zomerprogramma voor ouderen in Hengelo

HENGELO - In de zomermaanden liggen veel activiteiten stil. Maar zeker niet alle! Zo kunnen senioren in Hengelo juist in de zomermaanden volop genieten van leuke beweegactiviteiten. Niet alleen een mooie manier om even uit de sleur te komen, maar het bewegen is ook nog eens zeer gezond.

Zo kan men van 1 tot en met 28 juni kennis maken met zitdans. Welzijn Ouderen Hengelo verzorgt een leuke serie kennismakingslessen. Zitdans is uitstekend geschikt voor mensen die minder goed kunnen bewegen. Het zitten doet men dan vanaf een stoel. Zitdansen is ideaal om soepel te blijven. Voeten, benen, armen, handen, vingers, hoofd en bovenlijf: alles wordt in beweging gezet! Kennismaken kan op de donderdagen 8, 15, 22 en 29 juni van 09.45 tot 10.45 uur in 't Swafert. En op de maandagen 12, 19 en 26 juni van 10.00 tot 11.00 uur in buurthuis De Jeugd.

Uitgebreid programma
Er zijn in de zomermaanden ook nog diverse andere activiteiten waarbij beweging de rode draad is. Zo kunt in het kulturhus van Hasselo op de maandagen in juli en augustus van 09.30 tot 10.30 uur deelnemen aan Tai Chi. Deze oosterse bewegingsleer brengt u op een ontspannen manier weer in beweging. Tai Chi is ook maandag van 09.30 tot 10.30 uur in 't Swafert. Voor wie het sneller mag is er Dans Internationaal in juli en augustus op de donderdag van 09.45 tot 11.15 uur in 't Swafert. In augustus worden lessen Zumba Gold gehouden, op dinsdagen van 10.15 tot 11.00 uur in buurtcentrum 't Lansink. Kijk ook op www.wijkracht.nl

Niet vervelen
De zomeractiviteiten hebben natuurlijk ook nog een tweede doel: het tegen gaan van verveling in de zomermaanden. Veel vaste activiteiten stoppen juist in de zomermaanden doordat bijvoorbeeld de vrijwilligers die ze runnen op vakantie zijn. Ook veel familie, kennissen en anderen zijn weg op vakantie, waardoor veel ouderen zich vervelen. Naast het in beweging blijven dienen de activiteiten van Wijkracht dan ook een tweede belangrijk doel.