Afbeelding
Foto:

Radio Oost weer marktleider

HENGELO - De regionale zender Radio Oost is weer marktleider in Overijssel. De zender voerde eerder enkele wijzigingen door met als doel om meer luisteraars te trekken, met succes.

Zo werd onder meer de muziekkeuze aangepast en een betere balans gezocht tussen muziek en het gesproken woord. Muziek is en blijft een belangrijke factor voor luisteraars om de radio op Oost af te stemmen, ook nog in tijden dat veel mensen hun eigen muziek streamen via bijvoorbeeld Spotify of Google Music. Luisteraars zijn hierdoor veel minder afhankelijk geworden van radio om nieuwe nummers te ontdekken. Ook op het gebied van nieuwsprogrammering staan zenders voor een uitdaging; hoewel een radiostation sneller is dan een krant, wordt ook dit medium steeds vaker ingehaald door sociale media zoals Twitter en Facebook.

Goede resultaten
Directeur Marcel Oude Wesselink is daarom zeer verheugd met de behaalde resultaten. Er is dus nog een duidelijk bestaansrecht voor de regionale zender die unieke programmering biedt ten opzichte van alleen muziekzenders. Met een marktaandeel van 14 procent ligt Radio Oost iets voor op NPO Radio 2 met 13,7 procent. Radio 538 is met 12 procent de derde best beluisterde zender in Overijssel.