Afbeelding
Foto:

High-tech industrie centraal in Hengelo

HENGELO - De gemeente Hengelo hoopt ook in de toekomst meer high-tech bedrijvigheid te kunnen stimuleren binnen de gemeentegrenzen. Hengelo ziet namelijk goede kansen om zich te profileren als high-tech stad.

Onder meer in de tweede editie van 'Hét Ondernemersbelang Overijssel' voor dit jaar probeert Hengelo zich gunstig in de kijker te spelen bij ondernemers die zich hier mogelijk zouden kunnen vestigen.

Optimistisch
Burgemeester Sander Scheldberg van Hengelo is zeer optimistisch, gevoed door positieve berichten over een aantrekkende economie en meer high-tech bedrijvigheid in de regio. De gemeente Hengelo denkt goede kaarten in handen te hebben om nog meer bedrijven te lokken. Zo is er de nabijheid van het WTC Twente, het High Tech Systems Park bij Thales en een goed aanbod van bedrijfsterreinen. Met gunstige ligging aan de A1 is men in een uurtje in de Randstad of het Duitse Ruhrgebied.

Techniekstad
"Hengelo is van oudsher een techniekstad. Grote, krachtige namen als Stork en Hazemeijer hebben een stevig fundament gelegd. En die kracht en dat ondernemerschap zit nog steeds in ons DNA!", zo vervolgt de burgemeester.

Maakindustrie
Hengelose bedrijven zijn al actief in een breed scala aan ontwerp en uitvoerende diensten qua high-tech bedrijvigheid. Onder meer in de mechatronica, sensortechnologie, energiesystemen en verwerking van high-tech materialen. In totaal zijn er 5.000 Hengelose bedrijven, goed voor 48.000 arbeidsplaatsen. De afgelopen jaren is er al veel geïnvesteerd om de bedrijventerreinen aantrekkelijk te maken. Zo is er ruimte beschikbaar op onder meer de Westermaat, Hart van Zuid en nog diverse private ontwikkelingen op meerdere locaties.